ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην πώληση κόκκινων καταναλωτικών δανείων €1,1 δισ. προχωρά η Eurobank

11:49 - 16 Οκτ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στην πώληση κόκκινων καταναλωτικών δανείων €1,1 δισ. προχωρά η Eurobank
Ενισχυμένο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον ξένων funds για την αγορά ελληνικών NPLs, όπως έδειξε η πώληση καταναλωτικών δανείων και καρτών χωρίς εξασφαλίσεις συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, ή 2 δισ. ευρώ σε αξία, από τη Eurobank.

Ειδικότερα, η τράπεζα υπέγραψε συμφωνία µε την  κοινοπραξία των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management. Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα συνεχίσει η κατά 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services S.A (FPS) η οποία έχει λάβει άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Αυτό θα γίνεται συνδυαστικά με την επίσης αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης B2Kapital A.E.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, η πώληση αποτελεί µέρος του πλάνου της Eurobank για τη µείωση των NPEs το 2018 και θα ολοκληρωθεί εντός του 4ου τριμήνου του 2018. Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 6% σε όρους συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου. Ακόμη η Eurobank σημειώνει ότι η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια.

Τέλος σημειώνεται πως σύμβουλοι της Eurobank ήταν η BlackRock και η Δικηγορική Εταιρεία Α.Σ. Παπαδημητρίου και Συνεργάτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:54 - 16 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.