ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Εθνική...καρατόμησε τη Νέλλη Τζάκου για την υπόθεση «χρυσή βίζα»

13:15 - 02 Νοε 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η Εθνική...καρατόμησε τη Νέλλη Τζάκου για την υπόθεση «χρυσή βίζα»
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ανακοίνωσε την Παρασκευή τη λύση της συνεργασίας της με την κα Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που συνδέεται με την υπόθεση της "Χρυσής βίζας", καθώς η κα. Νέλλη Τζάκου θεωρείται ότι γνώριζε τις κινήσεις μεταφοράς κινεζικού συναλλάγματος μέσω POS αλλά συνέχιζε να τις εγκρίνει.

Η διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε λάβει επιστολή απο τις κινεζικές αρχές για τις συναλλαγές, αλλά δεν ενημέρωσε την διοίκηση. Οι συναλλαγές έλαβαν χώρα μέσα σε τρεις μήνες κι αυτό κινητοποίησε τις κινεζικές αρχές καθώς υπήρχαν ενδείξεις για την ποιότητα των κεφαλαίων.

Κάπως έτσι αποκαλύφθηκε και η συγκεκριμένη υπόθεση, με την jumbo να επιμένει πάντως πως δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις δραστηριότητες του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου.

Από τη μεριά του πρώην πια αντιπροέδρου της Jumbo, υπήρξε ανακοίνωση από την εταιρεία Destiny Επενδυτική, η οποία αρνείται τις κατηγορίες.

"Η εταιρεία μας έχει τηρήσει και τηρεί όλες τις απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της, σύμφωνα με το σκοπό σύστασης  και χορήγησης GOLDEN VISA σε υπηκόους τρίτων χωρών, όπως περιγράφεται στο σχετικό νόμο του υπουργείου Εξωτερικών", σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.