ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Τρίτη η απόφαση του MSCI για τις ελληνικές τράπεζες

15:28 - 12 Νοε 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την Τρίτη η απόφαση του MSCI για τις ελληνικές τράπεζες
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Τρίτης (13/11) στη Wall Street (23.00 μ.μ ώρα Ελλάδας) αναμένεται η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση του αμερικανικού οίκου Morgan Stanley Capital International(MSCI), με ελληνικό ενδιαφέρον.

Τότε θα γνωρίζουμε ποιες από τις 4 συστημικές τράπεζες θα αποχωρήσουν από τον ελληνικό δείκτη του MSCI. Σε πρόσφατη έκθεσή της η Societe Generale είχε κάνει την εκτίμηση ότι θα διαγραφούν οι 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες(θα παραμείνει μόνο η Alpha Bank. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Καυκά επικεφαλής επενδυτικού τμήματος της Merrit αχεπευ υποστηρίζει ότι η αποχώρηση των τραπεζικών μετοχών αποδίδεται στην χαμηλή αποτίμηση των μετοχών που έχει προκαλέσει η συνεχή απαξιωτική πορεία της αγοράς.

 

Οι εκροές που θα προκληθούν από την διαγραφή των τραπεζικών μετοχών

 

Στην επικίνδυνη ζώνη της χαμηλής κεφαλαιοποίησης βρίσκεται η μετοχή της τράπεζας Πειραιώς ενώ στη περίπτωση που διαγραφεί η μετοχή θα προκληθούν εκροές της τάξης των 14 εκατομμυρίων μετοχών. Αν ακολουθήσει και η Eurobank οι προβλεπόμενες εκροές θα ξεπεράσουν τα 90 εκατ. μετοχές. Να αναφέροουμε ότι στον ελληνικό δείκτη του MSCI συμμετέχουν σήμερα 9 μετοχές όταν το 2001 ο αριθμός των εταιριών ανέρχονταν στις 24. 

Αναμένεται και η διαγραφή της μετοχής του Τιτάνα από τον δείκτη της Morfgan Stanley όταν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Euironext των Βρυξελλων και των Παρισίων.

 

Ανέστης Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 15:51 - 12 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.