ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τεχνικά «κρίσιμα» επίπεδα η Εθνική Τράπεζα

10:47 - 04 Μαϊ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Στην ημερήσια διαγραμματική ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας διαπιστώνουμε την ύπαρξη μιας βραχυχρόνιας πλαγιοκαθοδικής κίνησης μετά το υψηλό της 17ης Απριλίου στα 43,6 ευρώ», σημειώνει η Fortius στην τεχνική της ανάλυση. Η κίνηση αυτή έχει φέρει τη μετοχή με αργά βήματα προς τη ζώνη στήριξης των 41 ευρώ με 41,6 ευρώ δείχνοντας μάλιστα σύμφωνα με τον τεχνικό δείκτη Money Flow Index (MFI) μια ελαφριά διανομή λίγο πάνω από τα 42 ευρώ.
Καθοδική διάσπαση της εν λόγω ζώνης με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα ωθήσει τη μετοχή προς το επίπεδο στήριξης των 40 με 40,5 ευρώ, ανοίγοντας πιθανότατα το δρόμο προς την ισχυρή στήριξη των 39,1 ευρώ.

Αντιθέτως η διατήρηση της στήριξης των 41 ευρώ, σε επίπεδο κλεισίματος, θα επαναφέρει τη μετοχή πάνω από τα 42 ευρώ, δημιουργώντας στη συνέχεια τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανοδική υπέρβαση του προηγούμενου υψηλού. Τέλος από πλευράς χρονικών τάσεων, ενώ η μεσοπρόθεσμη παραμένει ανοδική, καθώς ο αργός ομαλοποιημένος ταλαντωτής TRIX δεν έχει ακόμα τμήσει τον απλό κινητό του μέσο, η βραχυχρόνια έχει μετατραπεί σε πτωτική μετά και τη καθοδική διάσπαση του απλού κινητού μέσου των 18 ημερών από τη τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας στα  42,14 ευρώ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.