ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: «Ιστορική αξιοκρατική τοποθέτηση» στη διοίκηση της Alpha Bank

13:50 - 30 Νοε 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
FT: «Ιστορική αξιοκρατική τοποθέτηση» στη διοίκηση της Alpha Bank
H Alpha Bank, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας, όρισε τον σημερινό οικονομικό της διευθυντή, Βασίλη Ψάλτη, CEO, μετά την απόσυρση των υποψηφιοτήτων των δύο αναπληρωτών CEO, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times, κάνοντας ειδική μνεία στην επιλογή της τράπεζας.

Για  αξιοκρατικό διορισμό-ορόσημο κάνει λόγο Έλληνας τραπεζικός επενδυτής, που μιλά στους FT, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο διορισμός αυτός αναμένεται ότι «θα οδηγήσει σε βελτίωση του επαγγελματισμού ολόκληρου του ομίλου της Alpha Bank».

Ο κ. Ψάλτης θα αναλάβει τον Ιανουάριο και θα διαδεχτεί τον Δημήτρη Μαντζούνη, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του από πέρυσι.

Θα είναι ο πρώτος διευθυντής στην 160ετή ιστορία της τράπεζας που δεν έχει σχέση με την ιδρυτική οικογένεια Κωστόπουλου, αλλά και δεν εμπλέκεται με την υπόθεση χορήγησης δανείου ύψους 57 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ, επικριτικό της αριστερής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει το δημοσίευμα.

ΟΙ FT υπενθυμίζουν ότι η Alpha ανακοίνωσε δύο πωλήσεις πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την επίτευξη των νέων στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που ορίζει ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας της ΕΚΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.