ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τιμές στόχοι από Citigroup, Proton, Eurobank και P&K για τη μετοχή της Τρ.Πειραιώς

12:03 - 09 Μαϊ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Διατηρεί τη σύσταση αγοράς μεσαίου ρίσκου και την τιμή των 32 ευρώ η Citigroup για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, τα οποία ο οίκος τα χαρακτηρίζει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του. Ωστόσο αναβάθμισε τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 κατά 32% και στα 2,24 ευρώ, ενώ αυτά του 2008 μειώθηκαν κατά 1% και στα 2,10 ευρώ ανά μετοχή. Η σημαντική αύξηση στην εκτίμηση για τα κέρδη του 2007 οφείλεται στα έκτακτα κέρδη που εμφάνισε η τράπεζα στο πρώτο τρίμηνο.

H Proton αναφέρει στην έκθεσή της πως οι ισχυρές προοπτικές της τράπεζας επαναεπιβεβαιώθηκαν και διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και την τιμή στόχο των 33 ευρώ. Η ΑΧΕ προχώρησε σε μικρές αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις της καθώς οι χαμηλότερες υποθέσεις για τα περιθώρια αντισταθμίζονται από τον όγκο δανείων.

Η Eurobank άφησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για τις χρήσεις 2007-2008 και επαναδιατυπώνει τη σύσταση για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς. Η τιμή στόχος που έχει δώσει η ΑΧΕ (29,5 ευρώ) υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 10% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Την ίδια ώρα η P&K ανέβασε την τιμή στόχο στα 33,3 ευρώ από 32,80 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Η αύξηση της τιμής στόχου οφείλεται στις υψηλότερες εκτιμήσεις της ΑΧΕ για τον ρυθμό αύξηση των δανείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα αναθεώρησε την πρόβλεψη για τα καθαρά έσοδα από τόκους κατά 1,2% το 2007 και κατά 2,1% το 2008. «Πιστεύουμε πως τα αποτελέσματα θα ικανοποιήσουν την αγορά λόγω της ισχυρής ανάπτυξης των χορηγήσεων (αυξημένες κατά 34%) και της αποτελεσματικής διαχείρισης κόστους (η αναλογία εξόδων προς οργανικά έσοδα βελτιώθηκε κατά 6%)», σημειώνει η ΑΧΕ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.