ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμούζης: Θετική προσέγγιση με την κυβέρνηση για την α' κατοικία

15:39 - 28 Δεκ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καραμούζης: Θετική προσέγγιση με την κυβέρνηση για την α' κατοικία
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί και με άλλους τραπεζίτες, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μαξίμου αντιπροσωπεία της ΕΕΤ, με βασικό θέμα συζήτησης αυτό της ρύθμισης προστασίας της πρώτης κατοικίας, καθώς φυσικά και το σχέδιο βοήθειας για τα κόκκινα δάνεια.

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τον τραπεζικό κλάδο, κυρίως τα θέματα της πρώτης κατοικίας και είχαμε μια θετική προσέγγιση», δήλωσε συγκεριμένα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι «και οι δυο πλευρές θέλουν να βρουν λύσεις που προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο και την πρώτη κατοικία, αλλά κυρίως διασφαλίζουν την ευρωστία και την προοπτική του τραπεζικού συστήματος». «Είμαστε σε σωστό δρόμο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΤ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, απαντώντας σε ερωτήματα για το αν παρατείνεται ο νόμος Κατσέλη για δύο μήνες ανέφερε ότι «θα αποφασίσει η κυβέρνηση, δεν είναι δικό μας θέμα αυτό», «θα αποφασίσει η κυβέρνηση και θα ανακοινώσει αν θα επεκτείνει τον νόμο Κατσέλη ή όχι». «Δεν μπορώ να σχολιάσω, είμαστε σε αρχικό στάδιο συζητήσεων», απάντησε ο κ. Καραμούζης ερωτηθείς εάν το πλαίσιο προστασίας μετά τον νόμο Κατσέλη θα είναι με μειωμένη αξία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της κυβέρνησης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:41 - 28 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.