ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω και από την Τράπεζα Ελλάδος η Πειραιώς!

09:10 - 30 Ιαν 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κάτω και από την Τράπεζα Ελλάδος η Πειραιώς!
Τι θέλει να πει το ταμπλό του Χ.Α. αναφορικά με την Πειραιώς; Ο προβληματισμός στην αγορά είναι κάτι παραπάνω από έντονος, καθώς τέτοιο αρνητικό σερί και τέτοια εικόνα τραπεζικής μετοχής, ουδέποτε έχει ξαναπαρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Αναφερόμαστε στην… κατά τα άλλα κορυφαία – σε καταστήματα κ.λπ. – τράπεζα στην Ελλάδα, που όμως χωλαίνει στο ταμπλό του Χ.Α. πιστοποιώντας ότι η αγορά κάτι ξέρει παραπάνω.

 

Πιο αναλυτικά, η μετοχή της Πειραιώς συμπλήρωσε χθες την 13η πτωτική συνεδρίαση στις 14 τελευταίες (!!), καθώς από τις 9 Ιανουαρίου, έχει δει μόλις μια φορά το θετικό πρόσημο. Παράλληλα, χθες έκλεισε στα 0,58 ευρώ που είναι νέα ιστορικά χαμηλά, με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται μόλις στα 253 εκατ. ευρώ, πέφτοντας αισίως στην 33η θέση του συνόλου των αποτιμήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο!

 

Μάλιστα, βρίσκεται πιο κάτω από την κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Ελλάδος (που αποτιμάται στα 254 εκατ. ευρώ) κάτι που γίνεται για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια για… συστημική τράπεζα!

 

Φυσικά, χωρίς τα reverse split (επί δέκα) η μετοχή της Πειραιώς έχει πολλάκις μηδενίσει, όπως φυσικά και οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές. Όμως, η συγκεκριμένη, ειδικά από τον περασμένο Ιούνιο που ευρίσκονταν πάνω από τα 3 ευρώ, έχει εξαϋλωθεί σε απόλυτο βαθμό. Πέρυσι, σαν σήμερα, στα τέλη Ιανουαρίου 2018, ο τίτλος της διαπραγματεύονταν στα 3,63 ευρώ. 

 

Με τέτοια «συγκομιδή», πως να αποφασίσουν οι ξένοι να… θυσιάσουν εκ νέου κεφάλαια στις τράπεζες; Αυτό είναι το ερώτημα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.