ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σ.ΕΠ.Ε: «Τσουχτερά» πρόστιμα σε τράπεζες από το 2015

13:51 - 21 Φεβ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σ.ΕΠ.Ε: «Τσουχτερά» πρόστιμα σε τράπεζες από το 2015
«Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και ασυλίες σε καμία επιχείρηση» τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνική Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τους ελέγχους του Σ.ΕΠ.Ε.

Αναφερόμενη στις νομοθετικές ρυθμίσεις και τους ελέγχους για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας, σημείωσε ότι «οι κανόνες που θέσαμε για τα ωράρια και τις υπερωρίες, καθώς και οι ρυθμίσεις για τις εργολαβίες στοχεύουν στην παραβατικότητα κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις και στις τράπεζες. Ειδικά στο ζήτημα των τραπεζών οι ρυθμίσεις για το ωράριο και τις υπερωρίες απαντούν σε ένα χρόνιο πρόβλημα στις εργασιακές σχέσεις του κλάδου».

 

Στο στόχαστρο οι τράπεζες

 

«Το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβλήθηκε ποτέ, ύψους 1.635.000 ευρώ, ήταν το 2017 στην Τράπεζα Πειραιώς γιατί βρέθηκαν 109 εργαζόμενοι σε αδήλωτη υπερωριακή απασχόληση. Εξάλλου, το Σ.ΕΠ.Ε. έχει πραγματοποιήσει από το 2015 μέχρι και σήμερα πάνω από 1.680 ελέγχους σε τραπεζικά καταστήματα και έχει επιβάλει πρόστιμα που ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ. Επίσης, το 2018 επιβλήθηκε διακοπή λειτουργίας ενός καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς διάρκειας τριών ημερών, ενώ αυτές τις μέρες το Σ.ΕΠ.Ε. κέρδισε δικαστικά αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει άλλη συστημική τράπεζα, εναντίον απόφασης κλεισίματος κεντρικού της καταστήματος για τρεις ημέρες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.