ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα πρώτα σημάδια χαμηλής ανάπτυξης στην ΕΕ τονίζει η ΕΚΤ

16:10 - 07 Μαρ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τα πρώτα σημάδια χαμηλής ανάπτυξης στην ΕΕ τονίζει η ΕΚΤ
Αμετάβλητα έως το τέλος του 2019 επανέλαβε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια στη σημερινή συνεδρίαση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι από το Σεπτέμβριο και έως το Μάρτιο του 2021 θα διενεργούνται νέες δράσεις μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης (TLTRO-ΙΙΙ), οι οποίες θα βοηθήσουν να διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης των τραπεζών και η ήπια μετάβαση της νομισματικής πολιτικής. 

 

Επίσης, σημείωσε ότι θα συνεχίσει να επανεπενδύει το σύνολο των εσόδων από τα ομόλογα που ωριμάζουν και έχουν αγοραστεί στο πλαίσιο του προγράμματος αγορών ομολόγων (APR) για μεγάλο χρονικό ορίζοντα, μετά και τη χρονική στιγμή της πρώτης αύξησης επιτοκίων και για όσο χρειαστεί ώστε να διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες ρευστότητας. 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα, σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

 

Παράλληλα, η τράπεζα έδωσε νέο guidance για τα επιτόκια, σημειώνοντας ότι αναμένεται να διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Το μεσημέρι αναμένεται η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.