ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Αμετάβλητα επιτόκια για όλο το 2019

22:01 - 20 Μαρ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Fed: Αμετάβλητα επιτόκια για όλο το 2019
Οι αξιωματούχοι της Fed ανακοίνωσαν ότι διατηρούν αμετάβλητα τα επιτόκια εν αναμονή επιπλέον σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Οι εκπρόσωποι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ προβλέπουν ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση επιτοκίων το 2019, ενώ το 2020 προβλέπεται άνοδος. Η στάση της Fed αλλάζει, αφού στην προηγούμενη ανακοίνωση είχε προβλεφθεί η αύξηση των επιτοκίων τουλάχιστον μία φορά μέσα στο 2019.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας ο μηνιαίος ρυθμός συρρίκνωσης του ισολογισμού θα πέσει στα 15 δισ. δολάρια από 30 δισ. το Μάιο. Από τον Σεπτέμβριο η τράπεζα θα διακόψει τις πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού. 

 

H αποδυνάμωση της κινεζικής και ευρωπαϊκής οικονομίας αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη των ΗΠΑ, τόνισε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ «Βλέπουμε τώρα μια κατάσταση στην οποία η ευρωπαϊκή οικονομία έχει επιβραδυνθεί σημαντικό και το ίδιο η κινεζική οικονομία, αν και η ευρωπαϊκή οικονομία περισσότερο» είπε ο Πάουελ και συνέχισε ότι «Όπως η ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη ήταν ούριος άνεμος, η πιο αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να είναι αντίθετος άνεμος για την οικονομία μας».

 

Ο κ. Πάουελ υποστήριξε ωστόσο πως τα μέλη της Fed συνεχίζουν να βλέπουν την ευρύτερη εικόνα της αμερικανικής οικονομίας ως θετική «Το outlook μας είναι θετικό. Τα μέλη της FOMC συνεχίζουν να βλέπουν την ανάπτυξη τη φετινή χρονιά κοντά στο 2%, ελαφρώς χαμηλότερο από ότι τη βλέπαμε στο τέλος της περασμένης χρονιάς» ανέφερε. «Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία συνεχίζουν να είναι πολύ ισχυρά. Έχουμε ισχυρές αγορές εργασίες με βάση τους περισσότερους δείκτες, έχουμε άνοδο εισοδημάτων, έχουμε πολύ χαμηλή ανεργία» πρόσθεσε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:57 - 20 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.