ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι: Επιβράδυνση δεν σημαίνει απαραίτητα ύφεση στην ευρωπαϊκή οικονομία

12:31 - 27 Μαρ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ντράγκι: Επιβράδυνση δεν σημαίνει απαραίτητα ύφεση στην ευρωπαϊκή οικονομία
«H προσωρινή επιβράδυνση της ευρωζώνης δεν προμηνύει απαραίτητα μία σοβαρή ύφεση», τόνισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«Από το 1970, έχουν υπάρξει 50 φορές που σημειώθηκε επιβράδυνση κατά δύο συνεχόμενα τρίμηνα και μόνο τέσσερις υφέσεις. Στην πραγματικότητα, η ευρωζώνη αντιμετώπισε μία ανάλογη κατάσταση το 2016, όταν η οικονομία πέρασε μία επιβράδυνση, η οποία τροφοδοτήθηκε από τη συρρίκνωση στο παγκόσμιο εμπόριο. Εκείνη την εποχή, η δύναμη της εγχώριας οικονομίας κατάφερε να προστατεύσει την ανάκαμψη από τις εξωτερικές αβεβαιότητες», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Fed.

 

«Το βασικό ερώτημα είναι αν, με τη νομισματική πολιτική να συνεχίζει να υποστηρίζει την επέκταση, η εγχώρια ζήτηση θα παραμείνει τόσο ανθεκτική σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Οι επικριτές της ΕΚΤ συχνά αναφέρουν ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει επιλογές, μετά τα τόσα πολλά βήματα που έχει κάνει. Ωστόσο, ο Ντράγκι είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

 

«Ο τρέχων μηχανισμός αντίδρασής μας είναι καλά σχεδιασμένος, ώστε να ανταποκρίνεται σε περαιτέρω καθυστερήσεις στη σύγκλιση του  πληθωρισμού. Η ΕΚΤ θα υιοθετήσει όλες τις δράσεις νομισματικής πολιτικής που είναι αναγκαίες για την επίτευξη του στόχου της. Δεν μας λείπουν τα εργαλεία», κατέληξε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.