ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς πλήρη κάλυψη η αύξηση κεφαλαίου της Marfin

10:07 - 23 Μαϊ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τεράστιο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από ξένους θεσμικούς επενδυτές στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου ύψους 5,19 δις ευρώ που θα πραγματοποιήσει η Marfin Financial Group μέσα στον Ιούνιο.

Με βάση την μέχρι τώρα στοιχεία αλλά και την συχνότητα των προφορικών εντολών αλλά και της εκδήλωσης ενδιαφέροντος φαίνεται ότι η αύξηση έχει καλυφθεί σε ποσοστό πάνω από 80-85%.

Βέβαια το management της Marfin δικαιολογημένα εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξο καθώς η αύξηση αυτή είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα και σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως.

Το επιχείρημα της πλευράς της Marfin είναι ότι με βάση της τωρινές συνθήκες η αύξηση κεφαλαίου φαίνεται ότι καλύπτεται ωστόσο ουδείς μπορεί να προδικάσει την πορεία την αγορών το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «μπορεί ένα ξένο fund να επιδιώκει να τοποθετήσει π.χ. 150 εκατ ευρώ αλλά στην πορεία λόγω αγορών ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα αποφασίσει τελικά να συμμετάσχει με 90 εκατ ευρώ.

Πάντως τραπεζικοί κύκλοι που παρακολουθούν στενά την πορεία της αύξησης κεφαλαίου της Marfin τόνιζαν ότι «η άποψηπου έχει διαμορφωθεί κατατείνει στο ότι η αύξηση κεφαλαίου θα καλυφθεί πλήρως»

Οι επόμενες δύο , τρεις εβδομάδες θα είναι σημαντικές για την αύξηση κεφαλαίου καθώς θα οριστικοποιηθούν σε μεγάλο σχετικά βαθμό οι τελικοί συμμετέχοντες στην διαδικασία της αύξησης.

Ενισχύεται κεφαλαιακά

Στην έκδοση ομολόγων κυμαινόμενου επιτοκίου τριετούς διάρκειας πλήρους εξασφάλισης (senior debt) ύψους 700 εκατ ευρώ προχωράει η Marfin Popular bank στα πλαίσια του προγράμματος EMTN.

Ανάδοχοι του ομολογιακού δανείου είναι οι τράπεζες Deutsche Bank, Citigroup και HSBC.

Ταυτόχρονα θετικά αντιμετωπίζουν οι ξένοι θεσμικοί την Marfin με την Deutsche bank και την KB&W να αναβαθμίζουν τις προοπτικές της.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.