ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά 8μήνου η Εθνική – Γιατί ξεχωρίζει με έμφαση

08:31 - 13 Μαϊ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε υψηλά 8μήνου η Εθνική – Γιατί ξεχωρίζει με έμφαση
Ξεχωρίζει με έμφαση σε όλο τον τραπεζικό κλάδο εσχάτως η Εθνική, η οποία με κέρδη κοντά στο 100% εντός του 2019, έκλεισε σε νέα υψηλά 8μήνου την Παρασκευή, ενώ ήταν η μόνη τραπεζική μετοχή που έκλεισε ανοδικά, σε μια λίαν πτωτική – διορθωτική για τον κλάδο εβδομάδα.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής η Εθνική ξεχώρισε με άνοδο 8,51% και κλείσιμο στα 2,04 ευρώ, ενώ διακίνησε όγκο 5,42 εκατ. τεμαχίων. H προεξόφληση ότι σήμερα το βράδυ θα επανέλθει στους δείκτες MSCI Greece, με τις εισροές που θα συνεπάγεται αυτό, είναι μια από τις αιτίες που ο τίτλος όλο το τελευταίο διάστημα πάει εξαιρετικά.

Μάλιστα, μετά από πάρα πολύ καιρό, η Εθνική απειλεί την Alpha Bank από πλευράς κεφαλαιοποίησης και είναι πολύ κοντά στο να γίνει (ξανά μετά από χρόνια) η τράπεζα – leader από πλευράς αποτιμήσεων. Η Alpha Bank έχει κεφαλαιοποίηση 1,906 δισ. ευρώ και είναι στην 7η θέση του Χ.Α., ενώ η Εθνική μετά και την άνοδο της Παρασκευής έφτασε στα 1,866 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίησης, πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής την πρώτη.

Θυμίζουμε ότι η Morgan Stanley σε πρόσφατη έκθεσή της αναβάθμισε τη σύσταση της Εθνικής και της Eurobank σε αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς, από ίση απόδοση, ενώ υποβάθμισε σε αποδόσεις κατώτερες από αυτές της αγοράς τις Πειραιώς και Alpha Bank.

H Εθνική θα μείνει στο προσκήνιο και αυτή την εβδομάδα, καθώς αύριο Τρίτη, μετά τη συνεδρίαση θα ανακοινώνει τα αποτελέσματα της για το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ την προσεχή Πέμπτη 16 Μαΐου θα λάβει χώρα στο Λονδίνο το investors day, όπου θα παρουσιαστεί το σχέδιο μετασχηματισμού της τράπεζας.

Βεβαίως, μια από τις παραμέτρους του μετασχηματισμού, θα είναι και η διαδικασία «ελάφρυνσης» του προσωπικού κατά 2.000 άτομα, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Ξέχωρα από αυτό, στο Λονδίνο θα παρουσιαστεί και το επιχειρηματικό πλάνο για την ερχόμενη τριετία με έμφαση στην μείωση των NPΕs. Επίσης, θα δοθούν στοιχεία για τις κεφαλαιακές δράσεις και τις εξελίξεις που αφορούν το χρονοδιάγραμμα για Εθνική Ασφαλιστική και Πανγαία.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.