ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σήμερα η παρουσίαση του business plan στο Λονδίνο

08:08 - 16 Μαϊ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σήμερα η παρουσίαση του business plan στο Λονδίνο
Η διοίκηση της Eθνικής τράπεζας θα βρεθεί σήμερα στο Λονδίνο ενώπιον των εκπροσώπων από 60 διεθνείς επενδυτικούς οίκους στους οποίους θα παρουσιάσει το σχέδιο μετασχηματισμού του ομίλου που καλύπτει την περίοδο έως το 2022.

Η έκδοση ομολόγων Tier II εντάσσεται στη στρατηγική του ομίλου διατήρησης του βασικού δείκτη κεφαλαιακής απαίτησης στο 15% -16% και συναρτάται με την κατάσταση των αγορών και την επίτευξη κόστους που θα διαμορφώνεται σε μονοψήφιο επίπεδο.

Βασικό πυλώνα του σχεδίου μετασχηματισμού αποτελεί επίσης η ολοκλήρωση του πλάνου αναδιάρθρωσης με την αποεπένδυση από συγκεκριμένες αγορές και θυγατρικές.

Στο πλαίσιο αυτό, στην τελική ευθεία είναι η μεταβίβαση της Banca Romaneasca στην Eximbank, της Εθνικής Πανγαίας ΑΕΕΑΠ στην Invel Real Estate, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε η μεταβίβαση του δικτύου των καταστημάτων στην Αίγυπτο στη λιβανέζικη τράπεζα Audi.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η αποεπένδυση από την Κύπρο, που αν και προχωρά δεν θα οριστικοποιηθεί έγκαιρα, δηλαδή πριν το Investors Day, ενώ η μεγαλύτερη εκκρεμότητα παραμένει η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής για την οποία ο όμιλος εξασφάλισε διετή παράταση από την Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. ως και το 2020 και ήδη δρομολογείται.

Με βάση το πλάνο αναδιάρθρωσης που έχει συμφωνηθεί με τις εποπτικές αρχές ο όμιλος της ΕΤΕ θα διατηρήσει τις δραστηριότητές του στη Βόρεια Μακεδονία μέσω της Stopanska Banka και στη Μάλτα, οι οποίες θα ενισχυθούν.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.