ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά το ομόλογο της ΠΕΙΡΑΙΩΣ ακολουθεί η ΕΘΝΙΚΗ τον Σεπτέμβριο

07:50 - 18 Ιουν 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μετά το ομόλογο της ΠΕΙΡΑΙΩΣ ακολουθεί η ΕΘΝΙΚΗ τον Σεπτέμβριο
Το πρώτο ισχυρό τεστ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι η έκδοση του ομολόγου Tier ΙΙ, που πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα η τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ με αναδόχους την Goldman Sachs και την UBS.

H έκδοση στοχεύει στην κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας αφού προσδοκά να αντλήσει μεταξύ 300 και 450 εκατ ευρώ. Το επιτόκιο της έκδοσης που αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 8,5% και 9% λειτουργεί αποτρεπτικά αλλά ωστόσο θα αποτελέσει τον οδηγό για τις επόμενες εκδόσεις που ετοιμάζονται από άλλες τράπεζες.

Ήδη η ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα λένε οι πληροφορίες αναμένεται τον προσεχή Σεπτέμβριο να προχωρήσει με τη σειρά της σε μία αντίστοιχη έκδοση χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αποφασισθεί το ύψος της έκδοσης. Πάντως η διοίκηση Μυλωνά έχει μιλήσει πρόσφατα στο Λονδίνο για την έκδοση ομολόγων αυτής της κατηγορίας(Tier II), ύψους 800 εκατ ευρώ έως το 2023 και αναμένεται να γίνει η πρώτη έκδοση μέσα στο τελευταίο τετράμηνο του 2019.

Η ALPHA BANK επειδή έχει τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας θα εξετάσει μετά το καλοκαίρι τη δυνατότητα έκδοσης ανάλογου ομολόγου ενώ η EUROBANK έχει στα κεφάλαιά της ομόλογο Tier II ύψους 950 εκατ ευρώ στο πλαίσιο της ανταλλαγής των προνομιούχων μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.