ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρ. Κύπρου και Marfin ερίζουν για την...Εκκλησία της Κύπρου

18:04 - 25 Μαϊ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στο επίκεντρο των εξελίξεων στην Κύπρο φαίνεται ότι βρίσκεται η Εκκλησία αφού Marfin αλλά και τράπεζα Κύπρου επιχειρούν να προσεταιριστούν τον αρχιεπίσκοπο. Μετά την χθεσινή κρίσιμη συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον επικεφαλής της Mafin τον κ Βγενόπουλο συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ της τράπεζας Κύπρου.

Οι μέτοχοι λένε όχι στην Marfin ήταν το μήνυμα που έστειλε το ΔΣ και έμφαση δόθηκε στην στάση της Εκκλησίας της Κύπρου που σύμφωνα με την διοίκηση της Κύπρου ο αρχιεπίσκοπος αντιμετωπίζει με ικανοποίηση την πορεία της τράπεζας.

Σε ανακοίνωση της η Κύπρου επισημαίνει«το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου συνήλθε σε προκαθορισμένη συνεδρίαση, κατά την οποίαν, πέραν των τρεχόντων θεμάτων, μελέτησε και τις δημόσιες δηλώσεις της Marfin Popular Bank περί απόσυρσης του ψηφίσματος που υπέβαλε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου στις 6 Ιουνίου 2007.
Μέχρι στιγμής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από τη Marfin Popular Bank για τις προθέσεις της.

Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου θα εξετάσει το θέμα όταν και εφόσον υπάρξει επίσημη ενημέρωσή του από τη Marfin Popular Bank.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο κοινοποιήθηκε επίσης η σημαντική απόφαση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού να παραπέμψει το θέμα της συγκέντρωσης που δημιουργήθηκε από την αγορά του 8% μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου από την Marfin Popular Bank σε πλήρη εξέταση, σύμφωνα με τις διαδικασίες του σχετικού Νόμου.


Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την υποστήριξη που παρέχουν οι πολυπληθείς μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου, οι θεσμικοί και η Εκκλησία στις στρατηγικές επιλογές του Συγκροτήματος η οποία και φαίνεται να ανάγκασε τον κ. Βγενόπουλο να αλλάξει στάση. Θεωρεί δε ότι η συνέχιση της υποστήριξης αυτής είναι σημαντική για να τερματιστεί η σημερινή κατάσταση ανασφάλειας και αποπροσανατολισμού στο τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, με ικανοποίηση σημείωσε το ενδιαφέρον που συνεχώς επιδεικνύει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για την πορεία της Τράπεζας Κύπρου.

Η τράπεζα Κύπρου δίνει βαρύτητα στην στάση του Αρχιεπισκόπου ο οποίος θα αποδειχθεί καταλύτης στην πορεία ενώ ερωτηματικά γεννά η παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.


 

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.