ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγνοια , δόλος ή αλλότρια συμφέροντα πίσω από τις επιθέσεις σε ΑΤΕ και ΤΤ

12:16 - 01 Ιουν 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Παντελής επενδυτική άγνοια , πολιτικός δόλος και μικροκομματικές σκοπιμότητες αλλά και εξυπηρέτηση αλλότριων τραπεζικών συμφερόντων από πολιτικά πρόσωπα , τι πραγματικά μπορεί να κρύβεται πίσω από την συστηματική επίθεση που δέχεται η ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ;

Το ΤΤ διαθέτει δομημένα ομόλογα ύψους 457 εκατ ευρώ και καταγράφει υπεραξίες  7-9 εκατ ευρώ.

Η ΑΤΕ συνολικά διαθέτει σε δομημένα προϊόντα και hedge funds 846 εκατ ευρώ από τα οποία εμφανίζει αποδόσεις μεταξύ 3,66% και 30% ανάλογα με την σύνθεση των προϊόντων.

Το παράδοξο είναι ότι ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ ο οποίος διοχετεύει με πληροφορίες τα μέσα ενημέρωσης έχει βάλλει στον στόχο το ΤΤ και την ΑΤΕ όχι γιατί ουσιαστικά υπάρχει πρόβλημα με τα δομημένα ομόλογα αυτών των τραπεζών αλλά γιατί έτσι συντηρεί το κλίμα το οποίο είναι νοσηρό.

Ορισμένοι κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι συστηματικές επιθέσεις που δέχονται η ΑΤΕ και το ΤΤ από πολιτικούς κύκλους ενδεχομένως να υποκρύπτουν και μια μάχη τραπεζικών συμφερόντων.

Είναι γνωστές οι σχέσεις διαφόρων βουλευτών με τράπεζες και διοικήσεις.

Η δαιμονοποίηση των πάντων έχει προβληματίσει την αγορά και είναι παράδοξο πως δυο τράπεζες που βελτιώνουν τα μεγέθη τους να βρίσκονται στο επίκεντρο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Το πλέον ενδεικτικό στοιχείο ότι υπάρχουν σκοπιμότητες είναι ότι όλα τα έγγραφα που παρουσίασαν χθες στην βουλή ο Μηλιάκος της ΑΤΕ και ο Τσουπίδης του ΤΤ είχαν παρουσιασθεί πέρσι στις αρχές Φθινοπώρου.

Π Λεωτσάκος

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.