ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι «απαντούν» ΑΤΕbank και Τ.Τ. στις επικρίσεις για τα ομόλογα

13:12 - 01 Ιουν 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Η ΑΤΕbank με την ανακοίνωση των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων της για το 2006 και το 1ο Τρίμηνο του 2007 έχει ενοχλήσει πολλούς, γεγονός που μας έχει καταστήσει διαρκή στόχο ατεκμηρίωτων επιθέσεων για τραπεζικές πρακτικές, συνήθεις και καθ’ όλα σύννομες, γεγονός που δεν συμβαίνει με καμία άλλη τράπεζα».

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΑΤΕbank  «απαντώντας» στα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στις επενδυτικές επιλογές της Τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΤΕ:

«Η απεγνωσμένη προσπάθεια συντήρησης του θέματος με δήθεν νέα στοιχεία, τα οποία η ίδια η Τράπεζα έχει δώσει προ οχτώ μηνών στη δημοσιότητα και με ανάδειξη απομονωμένων και αποσπασματικών εκφράσεων του Διοικητή της ΑΤΕbank - οι οποίες αποτελούν μισές αλήθειες όπως παρουσιάστηκαν σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα - παρερμηνεύουν όσα ελέχθησαν στη Βουλή, εξυπηρετούν σκοπιμότητες, οι οποίες στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ένα νοσηρό κλίμα.

Η Τράπεζα έχει δώσει επαρκείς και πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα θέματα που έχουν τεθεί σε όλα τα επίπεδα, στη Βουλή, στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα, χωρίς να αποκρύπτει απολύτως τίποτα.

Οι πρωτοβουλίες της Διοίκησης της ΑΤΕbank, η οποία παρέλαβε μια τράπεζα με αρνητικά ίδια κεφάλαια και έχει δημιουργήσει με διαφάνεια και επιμονή τα τρία τελευταία χρόνια την πλήρη αναστροφή των δεδομένων της Τράπεζας και των εταιριών του Ομίλου, δεν θα επιτρέψουν να ανακοπεί αυτή η πορεία κάτω από την πίεση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Τους κύκλους πουεκμεταλλεύονται το θέμα για δικούς τους λόγους, αγνοώντας τη ζημιά, που κάνουν στην Τράπεζα και στα Υπηρεσιακά στελέχη της, καλούμε να ανατρέξουν στα πρακτικά της Βουλής και να διαπιστώσουν την αλήθεια και τις ανακρίβειες της προπαγάνδας που επί μήνες προσπαθεί να εγκλωβίσει την ΑΤΕ και να την οδηγήσει σε εσωστρέφεια.

Την πραγματικότητα την γνωρίζουν καλύτερα οι 72.000 μέτοχοι της Τράπεζας, οι οποίοι για δεύτερη συνεχή χρονιά λαμβάνουν μέρισμα, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε ένα υγιή και δυναμικό οργανισμό, οι πελάτες της που αναγνωρίζουν την αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα των λειτουργιών της και ειδικότερα οι αγρότες που στηρίζονται έμπρακτα από τη θέση του προνομιακού πελάτη της Τράπεζας.

Η παρουσία μας τα τρία τελευταία χρόνια στην ΑΤΕbank της έδωσε νέα πνοή, με σεβασμό στη διαφάνεια, στη νομιμότητα, με σύγχρονο αποτελεσματικό management που εγγυάται ένα μέλλον εξίσου κερδοφόρο για την Τράπεζα, με ασφάλεια για τους εργαζομένους της και με στήριξη στους νέους προσανατολισμούς της αγροτικής οικονομίας».

Η «απάντηση» του Τ.Τ.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.) και ο Πρόεδρός του, το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα με αφορμή την ακρόαση του Προέδρου του Τ.Τ. στη Βουλή έγιναν αντικείμενο πολλαπλών επιθέσεων από μερίδα του Τύπου και τωνΜ.Μ.Ε..

Το Τ.Τ. έχει δώσει επαρκείς και πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα θέματα που έχουν τεθεί σε όλα τα επίπεδα τόσο στη Βουλή όσο και στα ΜΜΕ με πλήρη διαφάνεια και καθαρότητα.

1.Το Τ.Τ. είναι εταιρία εισηγμένη στο Χ.Α. με κύριο μέτοχο το ελληνικό δημόσιο αλλά και 70.000 ιδιώτες και θεσμικούς μετόχους. Ως Τράπεζα εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Τα οικονομικά στοιχεία ελέγχονται ως προς την ακρίβειά τους από Διεθνείς Ελεγκτικούς Οίκους. Σε τακτική βάση το σύνολο των δραστηριοτήτωντου Τ.Τ. και η απόδοση των επενδύσεών του αναλύονται από πλειάδα επενδυτικών Τραπεζών για λογαριασμό των επενδυτών.

2.Το Τ.Τ. τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζει μία δυναμική εικόνα συνεχώς, διεκδικώντας και κερδίζοντας μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Αυτό σε πλήρη αντίθεση με τα προηγούμενα είκοσι χρόνια όπου παρουσίαζε συνεχή πτωτική πορεία και απαξίωση. Όλοι αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται και φωνάζουν διερωτάται κανείς πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια! Είναι τυχαίο το ότι κατά την πορεία απαξίωσης του Τ.Τ. σιωπούσαν ενώ τώρα στην πρόοδο διαμαρτύρονται; ’ραγε ποια συμφέροντα υπερασπίζουν; Πάντως όχι τα συμφέροντα των μετόχων του Τ.Τ..

3.Η διαστρέβλωση των όσων είπε ο Πρόεδρος του Τ.Τ. στη Βουλή, τα οποία είναι απολύτως καταγεγραμμένα στα Πρακτικά, είναι πρόδηλη. Το ΤΤ συνεργάζεται αποκλειστικά και μόνο με Τράπεζες, με τις οποίες και υπογράφει τις σχετικές συμβάσεις. Επομέ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.