ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα προσπάθεια για το Ερρίκος Ντυνάν από τη Τράπεζα Πειραιώς

08:20 - 18 Σεπ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νέα προσπάθεια για το Ερρίκος Ντυνάν από τη Τράπεζα Πειραιώς
Η Τράπεζα Πειραιώς, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για την πώληση της διαχειρίστριας Hμιθέα A.E., που έχει τον Ερρίκος Ντυνάν με τον πήχη του τιμήματος να τίθεται σε κάθε περίπτωση άνω των 113 εκ. ευρώ, που το έχει εγγεραμμένο στα βιβλία της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Farallon έχει θέσει ήδη στο στόχαστρό του το Nτυνάν καθώς, μετά την επεκτατική στρατηγική του CVC Capital («Yγεία», Metropolitan, Iaso General) και την εξαγορά του Iασώ από το Oaktree, η απόκτησή του αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να «χτίσει» το δικό του πόλο στο ιδιωτικό κλάδο υγείας.

Σημειώνεται ότι στον προηγούμενο άκαρπο διαγωνισμό κατατέθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές. Η μία από το Ίδρυμα Ωνάση και η άλλη από την American Hospital (σ.σ. η εταιρεία που αγόρασε τη θυγατρική του Υγεία στα Τίρανα) καθώς οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι αποθαρρύνθηκαν από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, που πήραν και δημόσιο χαρακτήρα.

Η προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση κρίθηκε ως καλύτερη, αλλά και μετά τις βελτιώσεις που επήλθαν κατά την περίοδο αποκλειστικότητας δεν ξεπέρασε σε επίπεδο enterprise value τα 85 εκατ. ευρώ. Απείχε ως εκ τούτου σημαντικά από τον στόχο της Πειραιώς, η οποία αποτιμά την Ημιθέα στα βιβλία της γύρω στα 103 με 105 εκατ. ευρώ.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.