ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενθαρρυντικές οι προβλέψεις της Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες

12:44 - 02 Οκτ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ενθαρρυντικές οι προβλέψεις της Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες
Πιο αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις της Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες, διατηρώντας σταθερές τις τιμές – στόχοι για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες («buy» για την Alpha Bank με τιμή-στόχο στα 2€, «hold» για τις υπόλοιπες τρεις συστημικές τράπεζες με τιμές-στόχους στα 2,30€ για την Εθνική, 2,70€ για την Πειραιώς και 0,80€ για την Eurobank).

Η γερμανική τράπεζα σε σημείωμα για την πορεία των ευρωπαϊκών τραπεζών συγκαταλέγει την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank στις πιο θετικές αναθεωρήσεις από τους αναλυτές σε ό,τι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι οι προβλέψεις της ίδιας για την Πειραιώς και την Εθνική αποτελούν τις πιο αισιόδοξες στο περιβάλλον των αναλυτών.

Η Deutsche Bank επισημαίνει ότι η Εθνική και η Εurobank, μαζί με τις Standard Chartered, BBVA και Τράπεζα της Ιρλανδίας, έχουν δει τις πιο θετικές προσαρμογές σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020 τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Factset (ανάλυση Consensus Tracker που συγκεντρώνει τις τρέχουσες συγκλίνουσες εκτιμήσεις και τις συγκρίνει με τις δικές τις, όσον αφορά τα μεγέθη των ισολογισμών των ευρωπαϊκών τραπεζών).

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες αρνητικές αναθεωρήσεις για το 2020 έχουν συγκεντρώσει οι Commerzbank, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Bankia και Clydesdale Bank.

Απέναντι στην κερδοφορία για το 2020, η τράπεζα στέκεται «bullish» για την Τράπεζα Πειραιώς, την Εθνική Τράπεζα, την Danske Bank, την ιρλανδική PTSB και την ολλανδική NIBC, ενώ «bearish» για τις CYBG, Unicaja, UBS, Standard Chartered και Commezbank.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.