ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλασιασμό των μεγεθών και χρηματιστηριακές αποδόσεις επιδιώκει η τράπεζα Αττικής

13:00 - 03 Οκτ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Διπλασιασμό των μεγεθών και χρηματιστηριακές αποδόσεις επιδιώκει η τράπεζα Αττικής
Τον διπλασιασμό του μεγέθους της τράπεζας Αττικής μέσα στην επόμενη πενταετία, ανακοίνωσε ώς στόχο της Διοίκησης ο Πρόεδρος της τράπεζας κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος. Διευκρίνησε οτι ο διπλασιασμός των βασικών μεγεθών της τράπεζας, τόσο των καταθέσεων, όσο και των χορηγήσεων, είναι εφικτός λόγω του χαμηλού επιπέδου εκκίνησης της προσπάθειας. Κεντρικός στόχος της διοίκησης είπε ο κ. Μητρόπουλος είναι να ανταμείψει με ικανοποιητικές αποδόσεις τους μετόχους που στήριξαν την τράπεζα τα χρόνια της κρίσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας κ. Θεόδωρος Πανταλάκης εξήγησε οτι η τράπεζα Αττικής είχε χάσει στην αρχή της οικονομικής κρίσης σημαντικό μέρος των καταθέσεων της και ότι σήμερα έχει ήδη αρχίσει η επιστροφή των καταθέσεων οι οποίες αυξάνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ο ίδιος παρουσίασε τα αποτελέσματα της μείωσης των κόκκινων δανείων μέσω της μεθόδου των τιτλοποιήσεων και εξήγησε οτι η ίδια μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον για τα υπόλοιπα κόκκινα δάνεια. Τόνισε πάντως οτι η επίδοση της τράπεζας σε αυτόν τον τομέα ήταν υψηλότερη από αυτή της αγοράς και υπογράμμισε οτι η πολύπαθη στο παρελθόν τράπεζα πατάει πλέον σε γερές βάσεις και έχει μεγάλες προοπτικές ταχείας ανάπτυξης. Ο δείκτης επάρκειας κεφαλαίων της τράπεζας στο τέλος Ιουνίου 2019 ήταν 15,25 ενώ η απαίτηση των εποπτικών αρχών περιορίζεται στο 12,9%. 

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αντώνιος Βαρθολομαίος παρουσίασε τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας στον τομέα της λιανικής τραπεζικής, δίνοντας έμφαση τόσο στα νέα προιόντα που θα δημιουργήσει η τράπεζα όσο και στην αλλαγή της εικόνας των καταστημάτων της.

Οι 4 πυλώνες ανάπτυξης της τράπεζας τους οποίους παρουσίασε ο Πρόεδρος κ. Μητρόπουλος αφορούν: Την αύξηση καταθέσεων της τράπεζα, την αύξησητων χορηγήσεων  με στόχο κυρίως τη χορήγηση δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε ελεύθερους επαγγελματίες. Την δημιουργία μιας πολύ προηγμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικών συναλλαγών, πιο δυναμικής, απλής στη χρήση και αποτελεσματικής από αυτές που χρησιμοποιούν οι άλλες τράπεζες. Την ενεργή διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων συνολικού ύψους 800 εκατομμυρίων 

Στο πλαίσιο μιας σειράς καινοτομιών που θα υλοποιήσει η τράπεζα θα είναι και η έκδοση εταιρικής κάρτας για τις εταιρίες - πελάτες της τράπεζας, η οποία θα καλύπτει περισσότερα από ένα στελέχη της κάθε εταιρίας. Ο ίδιος είπε οτι η τράπεζα εξετάζει τρόπους ανανέωσης της εικόνας της τράπεζας και ενδεχομένως αλλαγής των σημάτων της.

Η Διοίκηση διαβεβαίωσε οτι δεν θα γίνουν άλλες εθελούσιες έξοδοι εργαζομένων και οτι η τράπεζα απασχολεί σήμερα 732 εργαζόμενους. Για τις αλλαγές στα υποκαταστήματα είπε οτι οι χορηγήσεις δανείων θα μεταφερθούν κεντρικά και οτι τα υποκαταστήματα θα επικεντρωθούν στην πώληση νέων προιόντων και υπηρεσιών της λιανικής τραπεζικής. 

Ο Οικονομικός διευθυντής της τράπεζας κ. Κουτσογιάννης ανακοίνωσε οτι ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις είναι στο 64% και αυτό αφήνει σημαντικά περιθώρια για αύξηση των δανείων, ενώ επεσήμανε οτι οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 16% στο εξάμηνο του 2019 και ο δείκτης ΝΡΕ διαμορφώνεται στο 37%. 

Υπενθυμίζεται οτι ενώ η τράπεζα Αττικής είχε περιέλθει από το Ταμείο Μηχανικών και Εργοληπτών (ΤΜΕΔΕ) στο ΕΦΚΑ, το ποσοστό επιστρέφει στο ΤΜΕΔΕ το οποίο θα φθάσει να κατέχει θα το 46,3% καθιστώντας το έτσι τον μεγαλύτερο μέτοχο της τράπεζας. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:13 - 03 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.