ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Merrill Lynch: Βλέπει ''αρκούδες'' στις τράπεζες

18:40 - 13 Ιουν 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι εμφανίζονται τον τρέχοντα μήνα οι επενδυτές απέναντι στις τραπεζικές μετοχές καθώς οι εκτιμήσεις για περαιτέρω άνοδο των επιτοκίων έχουν φτάσει σε υψηλό 11 μηνών, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε η Merrill Lynch.

Το 17% των διαχειριστών κεφαλαίων εκτιμά ότι η τραπεζικές μετοχές θα υποαποδώσουν (underweight) τον Ιούνιο, ενώ το Μάιο το αντίστοιχο ποσοστό κυμαινόταν στο 2%.

Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου εκτιμούν ότι τον τελευταίο καιρό έχει συντελεστεί σημαντική μεταστροφή απόψεων για την πορεία του κόστους δανεισμού. Παράγοντες της αγοράς πιστεύουν ότι η οικονομική τροχιά θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία για αρκετό καιρό ακόμη.

Το 42% των fund managers δήλωσαν τον Ιούνιο ότι αναμένουν άνοδο των επιτοκίων μέσα στην επόμενη χρονιά, ήτοι το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 29% τον Μάιο και στο 2% το Μάρτιο.

Η προτίμηση των διαχειριστών κεφαλαίων στις μετοχές του ενεργειακού και βιομηχανικού κλάδου ενισχύεται από το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2005.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.