ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 8 ευρώ η τιμή της νέας Marfin IG μετά την σημερινή άνοδο

14:28 - 15 Ιουν 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σημαντικά κέρδη καταγράφει η Marfin investment Group καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής έχοντας το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου. Η Marfin καταγράφει κέρδη περίπου 10% διαμορφώνοντας την τιμή στα 26,76 ευρώ.

Η τιμή της Marfin Investment Group στα 26,7 ευρώ διαμορφώνει την τιμή εισαγωγής των νέων μετοχών στα 8 ευρώ.

Πως προκύπτει αυτό;

Αν πολλαπλιασιαστεί ο αριθμός των νέων μετοχών δηλαδή14 νέες μετοχές επί 6,7 ευρώ που είναι η τιμή διάθεσης προκύπτει αξία 93,8 ευρώ.

Σε αυτό αν προστεθεί η τιμή της Marfin investment προκύπτει τελική τιμή 120,5 ευρώ.

Το αποτέλεσμα αυτό αν διαιρεθεί με το 15 (14 νέες μετοχές συν μια η παλαιά) προκύπτει το 8.

Σημειώνεται ότι η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων της αύξησης κεφαλαίου έχει ορισθεί μεταξύ 22 Ιουνίου και 6 Ιουλίου.

Μπλόκο στο όριο φημών

Η μεγάλη κεφαλαιακή ρευστότητα που θα αποκτήσει η Marfin investment Group λόγω της αύξησης κεφαλαίου αλλά και των ομολογιακών δανείων που θα εκδώσει σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες για εξαγορές εταιριών έχουν πυροδοτήσει κύμα φημών στην Ελλάδα.

Πολλοί επιχειρηματίες διαρρέουν ίσως και για λόγους σκοπιμότητας ότι θα εξαγοραστούν από την Marfin είτε ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για κάποια μορφής συνεργασία.

Στο παιχνίδι αυτό των φημών έχουν εισέλθει και χρηματιστές οι οποίοι για λόγους προφανών σκοπιμοτήτων χρησιμοποιούν την προσφιλή τακτική της ονοματολογίας.

Το τελευταίο διάστημα λοιπόν κυκλοφορούν φήμες από διάφορους κύκλους ότι η Marfin βρίσκεται σε συνεργασία με την ναυτιλιακήεταιρία Navios συμφερόντων της οικογένειας Φράγκου ενώ άλλοι επισημαίνουν ότι υπάρχουν επαφές μεταξύ Βγενόπουλου και Μαίλλη ενώ τρίτες πηγές επισημαίνουν ότι υπάρχει κλεισμένη δουλειά στο Κοσσυφοπέδιο κ.α.

Πηγές προσκείμενες στο management της Marfin αναφέρουν ότι με καμιά από αυτές τις επιχειρήσεις δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε συζήτηση ή διαπραγμάτευση και απαιτείται πολύ προσοχή σε κάθε είδους φημολογίες.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.