ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλου: Άνοδος άνω 250% στη μετοχή της Πειραιώς το 2019

23:07 - 13 Δεκ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μεγάλου: Άνοδος άνω 250% στη μετοχή της Πειραιώς το 2019
Αισιόδοξος για τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου και της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Ο επικεφαλής της τράπεζας Πειραιώς στήριξε το σχέδιο «Ηρακλής», το οποίο χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του κλάδου», καθώς, όπως είπε, «βοηθά σε καθοριστικό βαθμό τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να απαλλαγούν από το μεγάλο πρόβλημα των κόκκινων δανείων».

«Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων υποχρεώσεων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται, πλέον, με πιο γρήγορο ρυθμό από όσο αναπτύσσεται η ευρωζώνη, δημιουργούν μια εξαιρετικά θετική συγκυρία για τη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεγάλου στάθηκε και στα αρνητικά επιτόκια, τα οποία «δεν βοηθούν την προσπάθεια των τραπεζών για κερδοφορία, κάτι που απασχολεί έντονα όλες τις τράπεζες της Ευρώπης» και πρόσθεσε ότι «είναι επείγον να ασχοληθεί με αυτό η νέα ηγεσία της ΕΚΤ».

Αναφερόμενος στην Τράπεζα Πειραιώς, παρατήρησε ότι «στους μετόχους της περιλαμβάνονται σημαντικοί θεσμικοί επενδυτές, με τους οποίους η διοίκηση του ιδρύματος έχει ανοικτό διάλογο και συνεχή επικοινωνία». «Η καλή πορεία της τράπεζας κι η επιστροφή της στην κερδοφορία αποτυπώνεται και στην πορεία της μετοχής της, η οποία έχει σημειώσει μέσα στο 2019 άνοδο που ξεπερνά το 250%», σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:30 - 13 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.