ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Οι επιχειρήσεις μπροστά

09:00 - 21 Ιαν 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eurobank: Οι επιχειρήσεις μπροστά
Στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία, οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη, να συμβάλλουν στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων, θέσεων εργασίας, να βοηθήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν εντός και εκτός συνόρων και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Μagazine Δεκεμβρίου.

Με την ολοκλήρωση των δύο μεγάλων τιτλοποιήσεων (project Pillar & Cairo) και τη πώληση της θυγατρικής FPS της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην ελληνική αγορά, η Eurobank κάνοντας επίσης χρήση των εγγυήσεων που παρέχει ο μηχανισμός APS (Asset Protection Scheme) υλοποιεί με συνέπεια τη στρατηγική εξυγίανσης του προβληματικού χαρτοφυλακίου και προχωρά στην επόμενη μέρα βάσει του αναπτυξιακού της σχεδιασμού. H Eurobank αναλαμβάνει το μερίδιο που της αναλογεί στην αναπτυξιακή προσπάθεια, βάζοντας «τις επιχειρήσεις μπροστά». Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί πολυεπίπεδο σχέδιο για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Σχεδιάζει νέες εκταμιεύσεις 9 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 για τη χρηματοδότηση των εγχώριων επιχειρήσεων, ενώ έχει ήδη βασικό ρόλο σε μεγάλες επενδύσεις και projects πρώτης γραμμής, όπως το Ελληνικό, η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης, η ανάπτυξη της τουριστικής περιοχής Αφάντου και η συγκέντρωση του χώρου της ιδιωτικής υγείας. 

Έχοντας στο επίκεντρο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού δυναμικούς κλάδους, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ενέργεια, το Real Estate και τα Logistics, κτίζει και διευρύνει συμμαχίες, πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα, με διεθνείς ισχυρούς χρηματοοικονομικούς ομίλους, προκειμένου να διευκολύνει το άνοιγμα ξένων αγορών για τις ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, με το Trade Club Alliance, το Exportgate και το Go International, τη συμμετοχή σε διεθνούς εμβέλειας πλατφόρμες, όπως το We.Trade για τη διευκόλυνση της εμπορικής τους δράσης και της εξωστρέφειάς τους.

Παράλληλα, ενισχύει την εξωστρέφεια του Ομίλου με τις διεθνείς δραστηριότητες να συμβάλλουν αισθητά στην κερδοφορία και την ανάπτυξή του. Ο Όμιλος Eurobank είναι σήμερα ο μοναδικός ελληνικός τραπεζικός όμιλος που διαθέτει ισχυρή παρουσία και σε ξένες, δυναμικές αγορές, όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Σερβία και το Λουξεμβούργο, αλλά και διευρύνει την παρουσία του. Με τη εξαγορά της Piraeus Bank Bulgaria (PBB), η Postbank, θυγατρική του Ομίλου Eurobank στη Βουλγαρία ισχυροποιεί τη θέση της στη βουλγαρική αγορά, με την κίνηση να είναι σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική διεθνών δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Η Eurobank προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις νέες, σύγχρονες ψηφιακές λύσεις, για να πετύχουν μικρότερα λειτουργικά κόστη και μεγαλύτερα οφέλη. Είναι ενδεικτική η δυναμική της νέας υπηρεσίας PayGate, που είναι η πρώτη πλατφόρμα άμεσων διατραπεζικών ηλεκτρονικών εισπράξεων και απαιτήσεων στην ελληνική αγορά, η οποία βελτιώνει αισθητά τις συναλλαγές σε όρους ασφάλειας, ταχύτητας και κόστους. Εκπαιδεύει τις εταιρείες με την ψηφιακή βιβλιοθήκη (Digital Academy), ενώ συνεχίζει να στηρίζει την πολλά υποσχόμενη ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα με πρότυπα οικοσυστήματα για την ελληνική αγορά, όπως το egg - enter•grow•go. Μέσω του προγράμματος Family Business, επιδιώκει να συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία μίας νέας κουλτούρας στις οικογενειακές επιχειρήσεις, στη βάση των αρχών της σύγχρονης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Συμπράττει με ευρωπαϊκούς θεσμικούς φορείς διευκολύνοντας τη χρηματοδότηση και την αξιοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων μεταξύ άλλων για πολύ μικρές επιχειρήσεις, γυναίκες επιχειρηματίες, αλλά και ανέργους, καθώς και για επενδύσεις με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αξιοποιώντας τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, η Eurobank σχεδίασε και παρέχει επίσης στους ιδιώτες πελάτες της μία σειρά νέας γενιάς στεγαστικά δάνεια με σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου ώστε να εκμεταλλευθούν εγκαίρως την ήδη ανοδική πορεία των τιμών των ακινήτων. Παράλληλα, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της και λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις διεθνώς και τις ανάγκες των πελατών, σχεδιάζει και παρέχει μία πληρη γκάμα ψηφιακών προϊόντων λύσεων και υπηρεσιών ικανών να καλύψουν κάθε ανάγκη και του ιδιώτη πελάτη στην καθημερινότητά του.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 21 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.