ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Εκδίδει ομολογιακό μειωμένης εξασφάλισης μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

10:52 - 21 Ιαν 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Alpha Bank: Εκδίδει ομολογιακό μειωμένης εξασφάλισης μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου
Στις αγορές σχεδιάζει να βγει εντός του Φεβρουαρίου μέσω της έκδοσης ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (Tier II) η Alpha Bank.

Η έκδοση θα είναι κατά πάσα πιθανότατα πενταετής και στόχος της τράπεζας θα είναι η άντληση κεφαλαίων τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ. Το σχήμα αναδόχων της έκδοσης (Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan, HSBC και Royal Bank of Scotland) έχουν ολοκληρώσει το premarketing και εισηγείται η έκδοση ομολογιών να διενεργηθεί ως τις αρχές Φεβρουαρίου. Η ημερομηνία δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη, αφού αναμένεται η η έκδοση κρατικού χρέους από την Ελληνική Δημοκρατία στις 27 Ιανουαρίου.

Παράλληλα με την έκδοση ομολόγου, η ελληνική τράπεζα υλοποιεί και το project Galaxy που «τρέχει» για τη μείωση κόκκινων δανείων έως 12 δισ. ευρώ. Οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερόμενων επενδυτών για το συγκεκριμένο project αναμένονται μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ομάδα στελεχών της τράπεζας πραγματοποιούν σειρά επαφών στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο Μιλάνο, προκειμένου να παρουσιαστεί στους επενδυτές το νέο στρατηγικό σχέδιο της τράπεζας για την τριετία 2020 - 2022 αλλά και το πλάνο για την έκδοση ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης Tier II.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Alpha Bank διατήρησε στάση αναμονής εντός του 2019, αφού δεν προχώρησε στην έκδοση ομολόγου Tier II, κίνηση στην οποία προχώρησαν η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς. Η τράπεζα ανέμενε τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος αλλά και τις θετικές αξιολογήσεις από τους διεθνείς οίκους, γεγονός που θα καταστήσει ελκυστικότερη τη μελλοντική έκδοση της τράπεζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.