ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα έκδοση Tier II δρομολογεί η Τράπεζα Πειραιώς

10:44 - 10 Φεβ 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νέα έκδοση Tier II δρομολογεί η Τράπεζα Πειραιώς
Η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέα έκδοση ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (Tier II), παίρνοντας την σκυτάλη από την Alpha Bank, η οποία πέτυχε εντυπωσιακή τιμολόγηση για τη δική της έκδοση.

Η Πειραιώς προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξει βιβλίο προσφορών εντός της τρέχουσας εβδομάδας, με στόχο να αντλήσει ως και 500 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί το μέγιστο που μπορεί να σηκώσει, βάσει των υφιστάμενων περιορισμών για την αναλογία των Tier II στα συνολικά κεφάλαια.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες η Πειραιώς άντλησε, μέσω έκδοσης και διάθεσης ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης 400 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 9,75%, ενισχύοντας το δείκτη συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας στο 14,6% από 13,7%. Την έκδοση έτρεξαν UBS και Goldman Sachs.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Alpha Bank ολοκλήρωσε με επιτυχία την τοποθέτηση ομολόγου Tier II. Η έκδοση συγκέντρωσε εξαιρετικά υψηλή ζήτηση, καθώς εκδήλωσαν ενδιαφέρον περισσότεροι από 340 επενδυτές, με κεφάλαια ύψους 5,1 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 10 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.