ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιωάννου (Eurobank): Επενδύσεις άνω των 500 εκατ. στο real estate

14:21 - 14 Φεβ 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ιωάννου (Eurobank): Επενδύσεις άνω των 500 εκατ. στο real estate
Επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ στο real estate έως το 2022 προτίθεται να πραγματοποιήσει η Eurobank, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Σταύρος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου παρουσίασε, μαζί με τον Γιώργο Χρυσικό, αντιπρόεδρο του ΔΣ της Eurobank και CEO της Grivalia Manco, τη στρατηγική του ομίλου στον τομέα των ακινήτων. Όπως ανέφερε, η Eurobank είναι ιδιοκτήτης χαρτοφυλακίου περίπου 6.000 ακινήτων με αξία πάνω από 2,1 δισ. ευρώ, το οποίο σκοπεύει να μετατρέψει από πρόβλημα σε «όχημα» για κερδοφορία και ανάπτυξη.

«Τα περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου ακινήτων προδιαγράφονται σημαντικά στην παρούσα συγκυρία, καθώς υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, σε μια περίοδο που ισχυροποιείται το θετικό perception στη διεθνή επενδυτική κοινότητα για την ελληνική οικονομία και ο τραπεζικός κλάδος είναι πια σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης» σημείωσε ο κ. Ιωάννου. 

Σημειώνεται ότι μετά την απορρόφηση της Grivalia, η Eurobank απέκτησε το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Grivalia αξίας άνω του 1,1 δισ. ευρώ αλλά και συμμετοχή κατά 25% στην Grivalia Hospitality, η οποία δραστηριοποιείται επενδυτικά στον πολλά υποσχόμενο ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ποικιλομορφία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Eurobank επιβάλλει μια πιο σύνθετη, πολυεπίπεδη στρατηγική ανάπτυξης και αξιοποίησής του, η οποία θα βασιστεί σε δύο άξονες.

Αναλυτικότερα:

  • Την ενεργή διαχείριση των ακινήτων που έχουν ή μπορούν να αποκτήσουν επενδυτικό προφίλ, ώστε η τράπεζα να αυξήσει τα έσοδα από μισθώσεις κατά την περίοδο διακράτησης αυτών των ακινήτων και 
  • Την αποτελεσματική ρευστοποίηση χαρτοφυλακίων και μεμονωμένων ακινήτων, εκμεταλλευόμενη το υφιστάμενο επενδυτικό ενδιαφέρον. 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:30 - 14 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.