ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Κανένας περιορισμός στις συναλλαγές

18:52 - 24 Μαρ 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Κανένας περιορισμός στις συναλλαγές
Διευκρινίσεις σχετικά με τις αλλαγές στις συναλλαγές που αποφασίστηκαν μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Σε νέα της ενημέρωση και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν οι τράπεζες ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς τις ελεύθερες αναλήψεις μετρητών και οι συναλλασσόμενοι μπορούν να αναλαμβάνουν όποια ποσά επιθυμούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ειδικότερα, για λόγους συμμόρφωσης του τραπεζικού τομέα στους τεθέντες περιορισμούς και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα για αναλήψεις μέχρι ποσού 400 ευρώ ημερησίως από ΑΤΜ. Για ποσά υψηλότερα των 400 ευρώ, και εφόσον οι συναλλασσόμενοι δεν επιθυμούν να επιλέξουν τα ΑΤΜ, οι αναλήψεις μπορούν να γίνονται και από τα ταμεία.

Δηλαδή, εφόσον κάποιος θέλει να σηκώσει ποσό έως 400 ευρώ, θα πρέπει να το κάνει από το ΑΤΜ, ώστε για λόγους υγείας να περιοριστούν οι συναλλαγές στα γκισέ.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνος Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε ως ανεύθυνες τις πληροφορίες περί capital controls.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:55 - 24 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.