ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H βαθμολογία των ελληνικών τραπεζών από τη Citi Κύριο

11:41 - 07 Απρ 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
H βαθμολογία των ελληνικών τραπεζών από τη Citi
Οι τράπεζες ευελπιστούν να είναι «μέρος της λύσης» στη διαχείρηση του μεγάλου οικονομικού σοκ, που έχει πυροδοτήσει ο Covid19. Ωστόσο και οι ίδιες ενδέχεται να δεχθούν σοβαρό πλήγμα, προειδοποιεί η Citi.

Ενώ πάντως συνολικά για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο η σύσταση της Citi είναι αρνητική, με τα καμπανάκια να ηχούν πιο δυνατά για τράπεζες με πολύ μεγάλη έκθεση σε δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τον ελληνικό διατηρεί ουδέτερη θέση και προς το παρόν δεν αλλάζει τις τιμές στόχους για τις μετοχές των συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας. Βλέπει δηλαδή σημαντικά περιθώρια ανόδου σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. 

Στον αντίποδα σύσταση «υποαπόδοσης» (underweight) επιλέγει για τους τραπεζικούς τομείς Γερμανίας, Ιρλανδίας, Βρετανίας, σκανδιναβικών χωρών και Ισπανίας (εγχώριες δραστηριότητες).

H βαθμολογία των ελληνικών τραπεζών

Για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα η Citi επιλέγει ουδέτερη σύσταση. Αναλυτικά η εκτίμησή της:

Eθνική Τράπεζα: Στην ΕτΕ δίνει τιμή στόχο τα 2,8 ευρώ ανά μετοχή έναντι κλεισίματος στα 1,19ευρώ χθες. Βλέπει δε απόδοση ιδίων κεφαλαίων 4,4%-5% για φέτος και την επόμενη χρονιά.

Alpha Βank:  Η Citi υπολογίζει ότι η μετοχή της τράπεζας θα φτάσει στα 1,90 ευρώ έναντι υφιστάμενης τιμής στα 0,71 ευρώ. Βλέπει δε απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 3,0%-3,7% για τη διετία 2020-2021.

Τράπεζα Πειραιώς: Τοποθετεί την τιμή στόχο στα 3,30 ευρώ έναντι χθεσινού κλεισίματος στα 1,32 ευρώ . 

Eurobank: Η τιμή-στόχος για τη Eurobank διατηρείται σε 1 ευρώ (Neutral/High Risk), με επίσης σημαντικό ανοδικό περιθώριο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.