ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραβίας (Eurobank): Εστιάζουμε τώρα στη χρηματοδότηση της οικονομίας

10:11 - 09 Ιουν 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καραβίας (Eurobank): Εστιάζουμε τώρα στη χρηματοδότηση της οικονομίας
H Eurobank επικεντρώνεται στην τόνωση του δανεισμού, τονίζει ο Φωκίων Καραβίας σε δηλώσεις του στο Reuters.

 Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας σημείωσε πως η τράπεζα μπορεί πλέον να επικεντρωθεί στο στόχο ενίσχυσης των επιχειρήσεων που "παλεύουν" με την πανδημία, καθώς πέρασε μπροστά από τον ανταγωνισμό στην μείωση των κόκκινων δανείων μετά την ολοκλήρωση του ντιλ με την doValue.

Το reuters υπενθυμίζει πως οι ελληνικές τράπεζες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των NPEs με πωλήσεις, διαγραφές και αναδιαρθρώσεις αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς το υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (περίπου 40% του χαρτοφυλακίου το Μάρτιο) περιορίζει την ικανότητά τους να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο CEO της Eurobank δηλώνει ότι ο δείκτης NPEs στο 15,6% με 60% κάλυψη «ξεχωρίζει στην ελληνική αγορά». Ο συγκεκριμένος δείκτης ήταν 31,1% τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ για τις ανταγωνιστικές Εθνική και Alpha BankΑΛΦΑ +8,94% στο 30,9% και 30% αντίστοιχα.

«Είμαστε τώρα σε θέση να εστιάσουμε στη χρηματοδότηση της οικονομίας», δήλωσε. «Εχουμε ήδη επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο δανεισμού των επιχειρήσεων κατά πάνω από 1 δισ. ευρώ το 2020. Περιμένουμε συνολική αύξηση άνω των 2 δισ. ευρώ για το σύνολο της χρονιάς».

Ο Φωκίων Καραβίας περιμένει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί περισσότερο από τις προσδοκίες το 2021 καλύπτοντας τις περισσότερες ή ακόμα και το σύνολο των απωλειών της φετινής χρονιάς για την οποία η κεντρική τράπεζα στο βασικό σενάριο προβλέπει ύφεση γύρω στο 6%.

«Η συμμετοχή της Ελλάδας, για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και η επερχόμενη στήριξη της ΕΕ με κάνουν αισιόδοξο», δηλώνει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.