ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Marfin: Ίσως και αυτή την εβδομάδα νέο μεγάλο deal

10:10 - 23 Ιουλ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νέο σημαντικό deal αναμένεται να ανακοινώσει ίσως αυτή την εβδομάδα η Marfin Investment Group σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ύψους περίπου 500 εκατ ευρώ.

Την Παρασκευή συνεδρίασε το ΔΣ της MIG ενώ την τρέχουσα εβδομάδα ίσως αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά και η συμβουλευτική επιτροπή  που θα αποτελείται από διεθνή fund και τράπεζες.

Η MIG διαθέτοντας μια ρευστότητα περί τα 4 δις ευρώ σε αυτή την φάση μετά την απόκτηση της Vivartia ενώ μέσα στο επόμενο δίμηνο θα διαθέτει περί τα 15 δις ευρώ μέσω σύναψης δανείων ,σχεδιάζει τις επόμενες τις κινήσεις.

Η ονοματολογία έχει την τιμητική της ωστόσο ποια θα είναι τα επόμενα deals της Marfin.

Με βάση ορισμένες πληροφορίες που ωστόσο κανείς δεν επιβεβαιώνει η Marfin βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρία Φουρλής η οποία διαθέτει 1,2 δις ευρώ κεφαλαιοποίηση.

Η οικογένεια Φουρλή συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο  της τρ. Πειραιώς.

Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγω για επαφές με την εταιρία International Shipping Enterprise και η Navios Maritime της εφοπλιστικής οικογένειας Φράγκου με την οποία ο κ Βγενόπουλος διατηρεί επιχειρηματικούς δεσμούς. Το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας και  των δύο πλευρών δεν μπορεί να αποκλεισθεί αλλά μάλλον για το απότερο μέλλον.

Στο προσκήνιο φαίνεται ότι βρίσκεται και η Intralot και γενικότερα ο όμιλος Κόκκαλη ωστόσο πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχει υπάρξει προσέγγιση μεταξύ της Marfin και της πλευράς Κόκκαλη δεν επιβεβαιώνονται.

Η Intralot εμφανίζει κεφαλαιοποίηση πάνω από 2 δις ευρώ.

Η Marfin θα μπορούσε να εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την Folli Follie η κεφαλαιοποίηση της οποίας βρίσκεται στα 1 δις ευρώ.

Ο όμιλος της Marfin θα ενδιαφερόταν ζωηρά για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης της Εθνικής  αλλά και το Hilton της Αθήνας ωστόσο τίποτε δεν μπορεί να γίνει σε αυτό το μέτωπο αν οι βασικοί μέτοχοι των δύο ταμείων δεν αποφασίσουν να πωλήσουν.

 Εξελίξεις φαίνεται ότι θα υπάρξουν και στο μέτωπο της Tellas αφού είναι γνωστό το ενδιαφέρον της Marfin. Τα σενάρια που εμπλέκουν την Motor Oil μάλλον δεν φαίνεται να ευσταθούν. Επίσης υπάρχει ενδιαφέρον κια για εξαγορά πακέτου μετοχών στον σερβικό τηλεπικοινωνιακό  οργανισμό της Σερβίας.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.