ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Davidson Kempner προτιμητέος επενδυτής για το Galaxy της Alpha Bank Κύριο

11:58 - 21 Νοε 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
H Davidson Kempner προτιμητέος επενδυτής για το Galaxy της Alpha Bank
Την Davidson Kempner Davidson επέλεξε η Alph Bank ως προτιμητέο επενδυτή για την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της.

Το χαρτοφυλάκιο, γνωστό ως «Galaxy» είναι αξίας 10,8 δισ. ευρώ ενώ το ντιλ περιλαμβάνει την διάθεση και της εταιρείας διαχείρισης Cepal.

Η Davidson Kempner αποτίμησε την αξία στα 290 εκατ. ευρώ και επικράτησε του ανταγωνισμού της PIMCO.

Η συναλλαγή αναμένεται να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) της Alpha Bank στο 24% από 43% σήμερα. Η τράπεζα αρχικά θα κρατήσει μόνο το 40% της Cepal.

Η επίσημη ανακοίνωση της έναρξης διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο πλευρών αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα ολοκληρώνεται με υψηλή αποδοχή από την πλευρά των εργαζόμενων η διαδικασία μετάβασης του προσωπικού των τμημάτων καθυστερήσεων από την Alpha Bank στη Cepal.

Πληροφορίες από την τράπεζα αναφέρουν ότι ήδη έχουν αποδεχθεί την εθελοντική τους μεταφορά στον Servicer ποσοστό εργαζόμενων που υπερβαίνει το 90%, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα.

Στη Cepal μεταφέρονται οι Διευθύνσεις Καθυστερήσεων Retail και Wholesale καθώς επίσης και των Περιφερειακών Κέντρων ανά την Ελλάδα, προς το προσωπικό των οποίων χορηγήθηκε χρηματική παροχή ύψους 10 μεικτών μισθών, με ελάχιστο όριο τις 25.000 ευρώ, ενώ διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και οι λοιπές παροχές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.