ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Project eGov-KYC: Καταγγέλλεται μεροληψία της ΕΕΤ υπέρ των συστημικών τραπεζών

20:58 - 27 Απρ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Project eGov-KYC: Καταγγέλλεται μεροληψία της ΕΕΤ υπέρ των συστημικών τραπεζών
Άνιση μεταχείριση από την πλευρά της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) στο φιλόδοξο project eGov-KYC του Υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης καταγγέλλουν κάποια από τα μέλη της. Μιλούν ανοιχτά για project δύο ταχυτήτων Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) με προνομιακή μεταχείριση για τις συστημικές τράπεζες.

Αυτό που καταγγέλλουν οι μικρότερες τράπεζες είναι πως υπηρεσία «Συστηθείτε» (eGov - KYC) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που συνδέει τις τραπεζικές υπηρεσίες με δημόσια έγγραφα κλπ, δεν ξεκίνησε για όλους από την ίδια αφετηρία.

Οι συστημικές τράπεζες ενημερώθηκαν νωρίτερα και είχαν πολυτέλεια χρόνου να προετοιμαστούν για να λανσάρουν στην αγορά τα σχετικά "εργαλεία" στους πελάτες τους.

Καταγγέλλονται αυθαίρετες διακρίσεις μεταξύ των μελών της, με στελέχη να αναφέρουν στο Reporter πως η ΕΕΤ "προωθεί τα συμφέροντα των συστημικών τραπεζών – μελών της, εις βάρος των υπολοίπων και τελικά επηρεάζει το σύνολο των πολιτών που συναλλάσσονται με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα".

Άλλωστε, πράγματι η ηλεκτρονική διασύνδεση eGov-KYC που εγκαινίασε το Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, γλιτώνουν από τους πολίτες χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία καθώς δεν χρειάζεται να υποβάλλουν διαρκώς έγγραφα.

Αντίστοιχη διασύνδεση αναμένεται να γίνει και για τις επιχειρήσεις, με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν και πάλι "διακρίσεις".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.