ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όχι Σημίτη για συμμετοχή σε πιθανή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

13:02 - 14 Σεπ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αρνήθηκε τη συμμετοχή σε κυβέρνηση ή θεσμικό ρόλο ο Κώστας Σημίτης, αν το ΠΑΣΟΚ νικήσει στις εκλογές της Κυριακής, ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε σε καλό κλίμα, κάτι που φάνηκε και από τη θερμή στάση του Κ.Σημίτη λίγες ώρες αργότερα στο Πεδίον του ’ρεως, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν την προεκλογική καμπάνια του κόμματος.

Ενοχλημένος φέρεται να εμφανίζεατι ο πρώην πρωθυπουργός από τη συζήτηση, που είχε αναπτυχθεί κυρίως την τελευταία εβδομάδα στα μέσα ενημέρωσης, ότι θα χρησιμοποιηθεί από τον Γ.Παπανδρέου. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ουδέποτε ζήτησε κάτι σχετικό. ’λλωστε, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ένας πρώην πρωθυπουργός με οκταετή θητεία δεν είναι δυνατόν να μετέχει σε κυβερνητικό σχήμα ούτε να αναλαμβάνει θεσμικό ρόλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιούσε τον κ. Σημίτη μετά από πιθανή νίκη του στις εκλογές.Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι ο Κ. Σημίτης «είναι πολύ λογικό να είναι δίπλα μου και να έχει θεσμικό ρόλο».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.