ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley για ελληνικές τράπεζες: Θετικός καταλύτης η αύξηση επιτοκίων

21:18 - 10 Φεβ 2022 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Morgan Stanley για ελληνικές τράπεζες: Θετικός καταλύτης η αύξηση επιτοκίων
Ως έναν ακόμη θετικό καταλύτη κρίνει η Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες την επικείμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), καθώς θα αυξηθούν τα έσοδα από τόκους.

Η ομάδα των αναλυτών της Morgan Stanley αναμένει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley, υπάρχει πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες τον Δεκέμβριο του 2022, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί, με αποτέλεσμα το σημερινό αρνητικό επιτόκιο (-0,5%) να φτάσει στο 0% τον Μάρτιο του 2023.

«Οι αυξήσεις επιτοκίων είναι ένα πρόσθετο θετικό για το story της ανάπτυξης των ελληνικών τραπεζών» αναφέρει η Morgan Stanley.

Ιδιαίτερα ευνοημένη, σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα αυξήσει τα έσοδά της καθώς έχει την πλειονότητα του χαρτοφυλακίου της σε κυμαινόμενο επιτόκιο.

Παράλληλα, οι αναλυτές της Morgan Stanley επισημαίνουν πως «κάθε 50 μονάδες βάσης αύξησης στα επιτόκια προσθέτει γύρω στο 2% στα καθαρά έσοδα από τόκους για την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς και γύρω στο 4% για την Eurobank. Κάτι που μεταφράζεται σε θετική επίπτωση σε επίπεδο καθαρών εσόδων 6%, 8% και 10% αντίστοιχα για τη χρήση 2023».

Τελευταία τροποποίηση στις 00:27 - 11 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.