ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψάλτης (Alpha Bank): Διανομή μερίσματος το 2024- Νέο business plan

17:51 - 15 Μαρ 2023 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ψάλτης (Alpha Bank): Διανομή μερίσματος το 2024- Νέο business plan
«Πρόθεσή μας είναι η διανομή μερίσματος το 2024 από τα κέρδη του 2023», δήλωσε στους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022.

Όπως ανέφεραν στελέχη της διοίκησης, η τράπεζα θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση του στοκ των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. 

Η διοίκηση της Alpha Bank στοχεύει για το 2023 σε απόδοση ιδίων κεφαλαίων πάνω από 9%, δείκτη «κόκκινων» δανείων κάτω του 7% και κέρδη ανά μετοχή 0,23 ευρώ. Ειδικότερα, όπως σημείωσαν, στόχος είναι ο δείκτης NPEs στα τέλη του 2023 να περιοριστεί κάτω από το 7%. «Εξετάζουμε πέραν της οργανικής μείωσης των NPEs μια σειρά από εναλλακτικές μεταξύ αυτών και τα discount pay off», τόνισαν.

Από την πλευρά του, ο CEO της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης, επισήμανε πως το νέο business plan, το οποίο θα παρουσιαστεί σε Investor Day πριν το καλοκαίρι, θα επιφέρει αύξηση της τάξεως του 25% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη. «Αυτό, σε συνδυασμό με τη διατήρηση της κεφαλαιακής μας βάσης σε επίπεδα σταθερά υψηλότερα από τις κανονιστικές απαιτήσεις, θα ανοίξει το δρόμο για την επανέναρξη της καταβολής μερίσματος στους μετόχους μας», πρόσθεσε.

Μία ή δύο εκδόσεις μέσα στον χρόνο υπολογίζει η τράπεζα, με στόχο την ενίσχυση των ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL). Όπως, ωστόσο, τόνισε η διοίκηση, η έξοδος στις αγορές δεν αναμένεται νωρίτερα από το β’ εξάμηνο του 2023, ως απόρροια των συνθηκών σε μακροοικονομικό επίπεδο.

«Λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις αγορές, δεν υπάρχει σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα καμία απόφαση έκδοσης, ωστόσο θα γίνονται σε τακτικά διαστήματα μία με δύο εκδόσεις τον χρόνο. Για φέτος, η όποια τέτοιου τύπου κίνηση θα γίνει εντός του β' 6μήνου», ανέφεραν.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:59 - 15 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.