ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Πυλώνας ηρεμίας και σταθερότητας η Ελλάδα Κύριο

18:29 - 25 Μαρ 2023 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στουρνάρας: Πυλώνας ηρεμίας και σταθερότητας η Ελλάδα
«Πυλώνα ηρεμίας και σταθερότητας» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, λέγοντας ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα ανησυχίας για τις εγχώριες τράπεζες και τις καταθέσεις. 

Μιλώντας στο CNN Greece, ο ίδιος σημείωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε εξαιρετική θέση έναντι των εξελίξεων.

Οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έρχονται σε μία περίοδο όπου οι ανησυχίες για μια επερχόμενη κρίση στον χρηματοπιστωτικό τομέα βρίσκονται στο «κόκκινο».

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Deutsche Bank, του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της Γερμανίας, υποχώρησαν απότομα την Παρασκευή (24/03), παρασύροντας τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Δυστυχώς, μετά την Credit Suisse ήρθε η σειρά της γερμανικής τράπεζας, παρά το γεγονός ότι η οικονομική εικόνα της είναι σημαντικά βελτιωμένη τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα καθαρά κέρδη ανήλθαν το 2022 στο ύψος των 6,1 δισ. δολαρίων, που ήταν και η καλύτερη επίδοσή του από το 2007.

Με τη σειρά της, σχολιάζοντας τα γεγονότα, η WSJ τόνισε ότι «σε έναν τομέα όπου μια νευρική αγορά μπορεί να μετατρέψει μια χαμηλή αποτίμηση σε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, τα παλιά προβλήματα της Deutsche Bank επιστρέφουν για να την στοιχειώσου».

Αναφερόμενη στο πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η αρνητική ψυχολογία στις αγορές, η εφημερίδα υπογράμμισε: «Η Deutsche Bank αυτές τις μέρες μπορεί να μην φοβάται πολλά, πέρα από τον φόβο αυτόν καθαυτό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.