ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ είναι ίδια με της Lehman Brothers και της Alpha με την Bear Sterns!

10:00 - 16 Νοε 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Απίστευτο κι όμως αληθινό; Τα στοιχεία προέρχονται από το τμήμα ανάλυσης χρηματιστηριακής εταιρείας μεγάλης - από τις μεγαλύτερες- ιδιωτικής τράπεζας. Σε συζήτηση λοιπόν, με τους αναλυτές της, σχετικά με την «εισαγόμενη» διόρθωση στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, μας είπαν ότι έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα Excel στους υπολογιστές τους, που έχουν περάσει τις κεφαλαιοποιήσεις όλων των μεγάλων ελληνικών και ξένων τραπεζών.
Η κρίση από τα subprime lδάνεια έχει επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τις μετοχές των τραπεζικών κολοσσών, σε σημείο που οι κεφαλαιοποιήσεις τους αν δεν έχουν ισοφαρίσει τις αντίστοιχες των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων, να τείνουν να τις ισοφαρίσουν!

Κορυφαίος αναλυτής από την ίδια μεγάλη τράπεζα τόνιζε πως η Lehman Brothers έχει χάσει σε κεφαλαιοποίηση περίπου 26% από τα υψηλά 52 εβδομάδων, αγγτίζοντας τα 23 δισ. ευρώ, όσο περίπου είναι της Εθνικής Τράπεζας!  Η κεφαλαιοποίηση δε της Bear Sterns έχει μειωθεί από τα υψηλά 52 εβδομάδων κατά 41%, αγγίζοντας τα 10 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι της Alpha Bank, ενώ κοντά στα 8 δισ. ευρώ είναι της Marfin Popular Bank...

Παραθέτοντας στοιχεία αναφέρθηκε πως η κεφαλαιοποίηση της Credit Agricole έχει μειωθεί στα 40 δισ. ευρώ και στο ίδιο ποσό διαμορφώνεται της Morgan Stanley. Καθίζηση έχει υποστεί η κεφαλαιοποίηση της Royal Bank of Scotland σε ποσοστό 35% και της Fortis σε ποσοστό 39%.

Εν πολλοίς, το εν λόγω τμήμα ανάλυσης ήθελε να ερμηνεύσει την πτώση και τις διακυμάνσεις στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δεν έχουν την παραμικρή έκθεση στα προϊόντα των ενυπόθηκων δανείων που κλονίζουν το τραπεζικό σύστημα στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού σε σε μικρότερο βαθμό στην Ευρώπη. Πέρα από αυτό, οι ξένοι σπεύδουν να κατοχυρώσουν κέρδη από αγορές που πραγματικά αποκομίζουν σημαντικά κέρδη, όπως η ελληνική, πλην όμως, «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά»... 

Σ.K.X

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.