ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕ: Σχεδιάζει εξαγορά στην Ουκρανία ύψους έως και 500 εκατ.

10:04 - 16 Νοε 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την Ουκρανία και την Ρωσία βολιδοσκοπούν οι ελληνικές τράπεζες στις οποίες σχεδιάζουν να επενδύσουν συνολικά περί τα 1,5 δις ευρώ με βάση πρώτες εκτιμήσεις. Οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να επενδύσουν επιπλέον 8 δις ευρώ στο εξωτερικό συνολικά σε σχέση με τα 7,5 δις ευρώ που έχουν επενδύσει έως τώρα.

Η Ουκρανία αποτελεί αγορά με σημαντικές προοπτικές. Ήδη η Πειραιώς επιβεβαίωσε ότι ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την Kreditprom  η οποία διαθέτει ενεργητικό 950 εκατ ευρώ , 12 καταστήματα και 112 σημεία πώλησης και κέρδη 8,5 εκατ ευρώ. Σημειώνεται ότι το deal με την Kreditprom θα ανέλθει περί τα 150 με 200 εκατ ευρώ.

Παράλληλα και η Εθνική τράπεζα σχεδιάζει να επενδύσει στην Ουκρανία ώστε να προχωρήσει σε μια εξαγορά περί τα 500 εκατ ευρώ.

Η Alpha bank σχεδιάζει εξαγορές ωστόσο θα προβεί σε λελογισμένες κινήσεις στην Ουκρανία και την Ρωσία.

Δυνητικά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έως και 1 δις ευρώ από τα κεφάλαια της.

Η Eurobank μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου διαθέτει άνω του 1 δις ευρώ κεφάλαια τα οποία θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για εξαγορές. Την τρέχουσα περίοδο βολιδοσκοπεί για εξαγορές την Πολωνία και την Ουκρανία αλλά και την Αίγυπτο.

Η ΑΤΕ έχοντας καταστεί εξωστρεφής εξαγοράζοντας τράπεζεςσε Ρουμανία και Σερβία έχει την δυνατότητα να επενδύσει έως και 250 με 300 εκατ ευρώ για νέες εξαγορές.

Σχεδιάζεται μια ακόμη εξαγορά ύψους περίπου 80 με 100 εκατ ευρώ.

Η Κύπρου βρίσκεται πολύ κοντά ώστε να προχωρήσει στην εξαγορά τράπεζας στην Ουκρανία και δεν αποκλείεται το αμέσως προσεχές διάστημα να ανακοινωθεί deal το οποίο αποτιμάται περί 140 με 150 εκατ ευρώ.

Η Marfin διαθέτει πλεονάζουσα κεφαλαιακή ισχύ περί τα 1,5 δις ευρώ. Στην Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει εξαγορά και  βολιδοσκοπεί την Ρωσία αλλά και άλλες αγορές.

Π.Λεωτσάκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.