ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θέλει ο Αμερικάνος στην Alpha bank ;

10:16 - 12 Ιουν 2008 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά τις επιθετικές αγορές που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Alpha bank η μετοχή της οποίας έχει αποκτήσει ιδιαίτερα αμυντική συμπεριφορά.

Πέραν του ολλανδικού pension fund ABP το οποίο είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής στην Alpha και κατέχει το 5,3% περίπου και ένα μεγάλο αμερικανικό fund όχι το Fidelity έχει δημιουργήσειπολύ μεγάλη επενδυτική θέση στην Alpha και την οποία την απέκτησε σχετικά πρόσφατα.

Εκτιμάται ότι ελέγχει από 1,5% έως 2,5% της τράπεζας.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι ποιο είναι το δέλεαρ που χρησιμοποιεί η διοίκηση ώστε να πείσει τους ξένους να τοποθετηθούν στην μετοχή;

Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και χρόνια η διοίκηση της Alpha bank χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη πειθώ όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδυτών, επιτυχώς.

Η χρηματοοικονομική σταθερότητα της τράπεζας αποτελεί σίγουρα ένα δέλεαρ αλλά μήπως έχει καλλιεργηθεί και κάποια προσδοκία για deals; Πάντως παρά τα όσα διαρρέονται η συγκυρία δεν θεωρείται κατάλληλη για συμφωνίες και εξαγορές καθώς μια συγχώνευση οποιονδήποτε τραπεζών θα ήταν deal αδυναμίας και όχι δυναμικής.

Στο παρελθόν το  Centaurus fund ήρθε με σκοπιμότητα και στόχοκαι απήλθε.

Το αμερικανικό fund ίσως να προσβλέπει σε επικείμενο merger ίσως απλά  τα στελέχη της Alpha να έχουν ικανότητα πειθούς.

Προσεχώς θα αποσαφηνιστεί και αυτή η απορία.

Πάντως στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε η προοπτική ενός deal από την Alpha κατά το δοκούν.

Π. Λεωτσάκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.