ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμπορική: Ολοκλήρωση κοινοπρακτικού leasing 80 εκατ. ευρώ

19:31 - 01 Ιουλ 2008 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ολοκληρώθηκε η παράδοση του ακινήτου επί της Λεωφόρου Συγγρού 340 που κατασκευάστηκε από τον Όμιλο Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική (ΜΒΔΤ) και για το οποίο υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2008 σύμβαση sales & leaseback αξίας €80 εκατ. Η Emporiki Leasing, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας, ενήργησε ως διαχειριστής της σύμβασης καθώς και ως χρηματοδότης, εξ’ ημισείας, με την ΑΤΕ Leasing.

’νω του 50% του εν λόγω ακινήτου, που αφορά 13.763 τ.μ. γραφειακούς και εμπορικού χαρακτήρα χώρους, 2.133 τ.μ. αποθήκες και 400 θέσεις στάθμευσης, έχει ήδη μισθωθεί στη γνωστή αλυσίδα λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών Media Markt.

«Η συγκεκριμένη συναλλαγή υπογραμμίζει τη τεχνογνωσία της Emporiki Leasing και τη δέσμευσή μας στη χρηματοδότηση μεγάλων έργων κατασκευής γραφειακών και εμπορικών ακινήτων» δήλωσε ο κ. Γιώργος Θεοδωρής, Διευθύνων Σύμβουλος της Emporiki Leasing. «Η ικανότητά μας στη διαχείριση πολύπλοκων συμβάσεων κοινοπρακτικών χρηματοδοτικών μισθώσεων αλλά και η δυνατότητά μας στη χρηματοδότηση τέτοιων έργων λόγω της σχέσης μας με την Εμπορική Τράπεζα και τον Όμιλο της Credit Agricole, επέτρεψε στη ΜΒΔΤ να εστιαστεί απερίσπαστη στην ανάπτυξη των εργασιών της. Προσδοκούμε την περαιτέρω ανάπτυξη της ήδη άριστης σχέσης με τη ΜΒΔΤ.»

Ο κ. ’ρης Βωβός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΒΔΤ είπε:«Ο Όμιλος ΜΒΔΤ έχει συνεργασία με τις περισσότερες εταιρίες leasing με σκοπό τη χρηματοδότηση των συνεχώς αυξανόμενων projects που έχει αναλάβει. Για το συγκεκριμένο έργο, εμπιστευτήκαμε την Emporiki Leasing να διαχειριστεί τη σύμβαση leasing και να συμμετάσχει με την ΑΤΕ Leasing στη χρηματοδότηση, λόγω της εμπειρίας της στην κατάρτιση κοινοπρακτικών συμβάσεων leasing στο χώρο του real estate και της δέσμευσής της στο κτίσιμο μακροπρόθεσμων σχέσεων με τους πελάτες της.Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας και αναμένουμε την ισχυροποίηση αυτής της σχέσης και στο μέλλον.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.