ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΥΔΑΠ : Στα 57,5 εκατ.ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα το 2007

16:16 - 30 Ιαν 2007 | ΥΔΡΕΥΣΗ
Το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. σε πρόσφατη συνεδρίασή του ενέκρινε το επενδυτικό πρόγραμμα της Εταιρείας για το έτος 2007, συνολικού ύψους 57.584.440 ευρώ.

 

H Διοίκηση της Εταιρείας έχει αναπτύξει την τελευταία διετία μια νέα στρατηγική που αποσκοπεί στην υλοποίηση επενδύσεων υψηλής επενδυτικής απόδοσης. Με βάση τον προσανατολισμό αυτό δόθηκε έμφαση στον επανασχεδιασμό των επενδύσεων κι όχι στην απλή εκτέλεση έργων, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα. Ως εκ τούτου το επενδυτικό πρόγραμμα του 2007 περιέχει σε ποσοστό 33% νέες επενδύσεις, οι οποίες αποσκοπούν κυρίως στην ικανοποίηση νέων πελατών, καθώς και στη διατήρηση και στην αναβάθμιση του επιπέδου προσφοράς υπηρεσιών, με άξονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στις επενδύσεις αυτές περιλαμβάνονται τα έργα επεξεργασίας λυμάτων του Θριασίου Πεδίου, που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε σε ποσοστό 45%. Στο εγκεκριμένο πρόγραμμα, σε ποσοστό 14,1% του συνολικού ύψους του, εντάσσονται, επίσης, έργα μεγάλης οικονομικής απόδοσης, όπως υδροηλεκτρικά έργα στο φράγμα του Ευήνου, καθώς και νέες μονάδες συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στην Ψυττάλεια, που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής.

Το 21,9% και το 25% του προγράμματος αφορά επενδύσεις για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης και του δικτύου αποχέτευσης, αντιστοίχως, με στόχο το υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών της Εταιρείας. Το επενδυτικό πρόγραμμα τέλος περιέχει τις απαιτούμενες επενδύσεις λειτουργικού εκσυγχρονισμού, που οδηγούν αφενός στον περιορισμό των δαπανών και αφετέρου στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών από την Εταιρεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.