• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Υδρευση

ΥΔΡΕΥΣΗ

Η συνεργασία της Siemens και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) αποτέλεσε σημείο αναφοράς της παρουσίας της Siemens στη φετινή έκθεση IFAT, την κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για τη διαχείριση υδάτων, λυμάτων, αποβλήτων και πρώτων υλών. Μέσω του εμβληματικού έργου, η Siemens προσφέρει λύσεις για τη διαχείριση εγκαταστάσεων / δικτύων νερού και λυμάτων, την άρδευση αγροτικών περιοχών, ενώ με αντλίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης και λύσεις Industry 4.0 έχουν ήδη επιτευχθεί μεγάλα ποσοστά εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και μείωσης απωλειών νερού.

Σημαντικό «βήμα» προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κάνει η ΕΥΑΘ, καθώς προχωρά στην πλήρη ψηφιοποίηση του αρχείου των πελατών της.

Οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στο επίκεντρο της ειδικής συνεδρίας στο 5ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών ITC 2022.

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, λόγω έκτακτης βλάβης σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στις περιοχές Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πέραμα και Ταμπούρια Πειραιά.

Η χρήση του 2021 αποτέλεσε έτος ορόσημο για την Εταιρεία, με την ανανέωση του αποκλειστικού δικαιώματος ύδρευσης και αποχέτευσης μέχρι το 2040, στο πλαίσιο της οριστικής διευθέτησης χρόνιων εκκρεμοτήτων με το Ελληνικό Δημόσιο, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της Εταιρείας και τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της, επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Αρδευτικό έργο, προϋπολογισμού σύμβασης 306.290,45 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., που δίνει λύση στο αρδευτικό πρόβλημα του Δήμου Ορεστιάδας ολοκλήρωσε το ΥΠΑΑΤ.

Σταθερή τιμολογιακή πολιτική μέχρι και το 2023, παρά το υψηλό ενεργειακό κόστος που πλέον αφορά στο 1/4 των λειτουργικών εξόδων της, αποφάσισε η ΕΥΑΘ, όπως γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της ετήσιας διαδικτυακής ενημέρωσης αναλυτών, για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας το 2021.

Οι υψηλές λειτουργικές επιδόσεις και ταυτόχρονα το υψηλό ενεργειακό κόστος διαμορφώνουν την εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου της ΕΥΑΘ για την οικονομική χρήση του 2021, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης. Η εταιρεία προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,2186 ευρώ/μετοχή

H ΑΒΑΞ AE ανακοίνωσε σήμερα ότι συμμετέχει στην κοινοπραξία η οποία υπέγραψε σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ για τη Λειτουργία & Συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας (ΚΕΛΨ).

Εκτός απροόπτου σήμερα (31/3) αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στην ΕΥΔΑΠ και την ανάδοχο κοινοπραξία (Άκτωρ, Άβαξ, ΕΡΓΟΤΕΜ) η σύμβαση πενταετούς διάρκειας για την μονάδα συντήρησης και λειτουργίας της μονάδας βιολογικού καθαρισμού ύψους 320 εκατ. ευρώ. Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, είναι η κύρια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και αυτή που στέλνει δείγματα λυμάτων για τον εντοπισμό της ποσότητας ιικού φορτίου.

Η ΕΥΔΑΠ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού με μια ανοιχτή δημόσια συζήτηση μεταξύ φορέων και πολιτών, με τίτλο Το νερό για την πόλη και η πόλη για το νερό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Νερού που διοργανώνει η Εταιρεία.

Οι πρώτοι πτυχιούχοι «Ειδικοί Φραγματολόγοι» της ΕΥΔΑΠ ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευσή τους στο Φράγμα Μαραθώνα!

«Το νερό δεν είναι πια δεδομένο, ας το προστατεύσουμε», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρεκας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.

σελίδα 1 από 56
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman