• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Υδρευση

ΥΔΡΕΥΣΗ

Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την υποβολή ιδεών με στόχο την ανέγερση νέου σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες της Εταιρείας ανακοινώνει εντός των προσεχών ημερών η ΕΥΔΑΠ. 

Η ΕΥΔΑΠ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, θα εκτελέσει εργασίες επισκευής σε μεγάλο τροφοδοτικό αγωγό νερού στον Άγιο Στέφανο. 

Με ποσοστό θετικών ψήφων 99,96% επί των παρόντων μετόχων, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΕΥΔΑΠ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021, προχώρησε σε επικύρωση της Σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ ΑΕ αποφάσισε τον ορισμό του κ. Δημητρίου Κωνσταντακόπουλου ως μη Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μη εκτελεστικού μέλους κ. Γεωργίου Σάτλα.

H EΥΔΑΠ υλοποιεί έως το 2030 ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα της ελληνικής οικονομίας ύψους 1,1 δις ευρώ με στόχο να εισέλθει και σε νέες δραστηριότητες και να βελτιστοποιήσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση.

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στο Δήμο Ασπροπύργου και συγκεκριμένα στις περιοχές Σοφό, Μελίσσια, Ρουπάκι, Αγία Σοφία (Φυλής), Λόφο Κυρίλλου και Άνω Φούσα.

Τη δημιουργία τεσσάρων αρδευτικών έργων στο νομό Φωκίδας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά την επίσκεψή του στην Άμφισσα, όπου και εγκαινίασε το τοπικό Γραφείο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Στην επικύρωση της συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο προχωρά η ΕΥΔΑΠ, με τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, προκειμένου να επικυρώσουν τις συμβάσεις για το αδιύλιστο νερό και το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της περιοχής της Αθήνας.

Μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις η ΕΥΔΑΠ αναζητεί λύσεις για να αντιμετωπίσει την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, αφού επηρεάζει σημαντικά τις οικονομικές της επιδόσεις.

Τη χορήγηση ειδικής άδειας με ισχύ 6 μηνών για την κατάρτιση δύο συμβάσεων μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και του Ελληνικού Δημοσίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της πρώτης. Οι συμβάσεις αφορούν στους όρους ανανέωσης του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης που χορηγήθηκε στην ΕΥΔΑΠ έως τις 31.12.2040, αλλά και στην ανάθεση υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος της μείζονος περιοχής της Αθήνας για 3 έτη.

Μείωση 13,3% κατέγραψαν τα κέρδη μετά από φόρους της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. στο εννεάμηνο του 2021, καθώς υποχώρησαν στα 34,8 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020.

Ο κύκλος εργασιών της ΕΥΑΘ ανήλθε σε €19.988 χιλ. κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021 και € 54.893 χιλ. κατά το εννεάμηνο του 2021 έναντι € 19.143 χιλ. και € 53.607 χιλ. κατά τις αντίστοιχες περιόδους του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,42% και κατά 2,40% αντίστοιχα. Η θετική μεταβολή του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στην αύξηση από την παροχή υπηρεσιών αποχέτευσης (+21,7% και +8% αντίστοιχα).

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στο Δήμο Μεγάρων και συγκεκριμένα στις περιοχές Πόλη Μεγάρων, Νέα Πέραμο, Βλυχάδα, Νεράκι, Λουτρόπυργο, στη νήσο Ρεβυθούσα (εγκαταστάσεις φυσικού αερίου) και στις εγκαταστάσεις ΕΛΠΕ Ελευσίνας (ΠΕΤΡΟΛΑ).

σελίδα 1 από 54
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman