ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΥΔΑΠ: Κατά λάθος...οι "φουσκωμένοι" λογαριασμοί

16:30 - 07 Μαρ 2007 | ΥΔΡΕΥΣΗ
Σε άμεση διόρθωση των «φουσκωμένων» λογαριασμών που έχουν καταφθάσει στα περισσότερα νοικοκυριά θα προχωρήσει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ καθώς οι παράλογες αυξήσεις που «περάστηκαν» στα περισσότερα τιμολόγια προέρχονται από λάθος εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής απόφασης.

Κατόπιν τούτου η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη από τους πελάτες της, που έλαβαν ή θα λάβουν τέτοιους λανθασμένους λογαριασμούς και τους διαβεβαιώνει ότι η διόρθωση του λάθους θα γίνει από την ΕΥΔΑΠ και σε καμία περίπτωση δεν θα προκύψει η παραμικρή επιβάρυνσή τους.

Όπως αναφέρει η εταιρία κατά τη διαδικασία εφαρμογής του νέου τιμολογίου ύδρευσης - αποχέτευσης, που ισχύει από την 1.2.2007, έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ εσφαλμένη ερμηνεία της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), με αποτέλεσμα οι εκδοθέντες λογαριασμοί να περιέχουν αυξήσεις και στις καταναλώσεις που έγιναν πριν από την 1.2.2007, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου τιμολογίου.

Η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, αμέσως μετά τη διαπίστωση αυτού του λάθους, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για:

1. ’μεση διακοπή της έκδοσης και αποστολής λογαριασμών, έως ότου γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις στο μηχανογραφικό πρόγραμμα έκδοσης λογαριασμών.

 

2. Ορθή εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, δηλαδή υπολογισμό των αυξήσεων μόνον στις καταναλώσεις που έγιναν μετά την 1η Φεβρουαρίου 2007.

 

3. ’μεση επανόρθωση του λάθους σε όσους λογαριασμούς εκδόθηκαν από την 1.2.2007 έως σήμερα. Συγκεκριμένα, οι λανθασμένοι λογαριασμοί θα αναμορφωθούν και οι επιπλέον χρεώσεις, που προέκυψαν από την κατά τον ανωτέρω τρόπο εφαρμογή της ΚΥΑ, θα πιστωθούν και θα αφαιρεθούν στους λογαριασμούς του αμέσως επομένου τριμήνου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.