ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EΥΔΑΠ: Επιστροφή κεφαλαίου και η επένδυση στην Ψυτάλλεια

08:15 - 20 Ιουν 2019 | ΥΔΡΕΥΣΗ
EΥΔΑΠ: Επιστροφή κεφαλαίου και η επένδυση στην Ψυτάλλεια
Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει στην επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της λόγω της άριστης χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης καθώς να θυμίσουμε ότι η καθαρή κερδοφορία το 2018 αυξήθηκε κατά 10% και διαμορφώθηκε στα 48 εκατ. ευρώ από 43,5 εκατ. ευρώ που δίνουν p/e 12,7 φορές με βάση την αποτίμηση των 610 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων θα προτείνει μέρισμα 0,27 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 5% Στα θετικά η δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών ύψους 108,8 εκατ. ευρώ από 64,5 εκατ. ευρώ το 2017. 

Την 1η Ιουλίου οι προσφορές για την Ψυττάλεια

Εν τω μεταξύ την 1η Ιουλίου 2019 είναι η τελευταία μέρα υποβολής προσφορών οι οποίες αποσφραγίζονται για το έργο της ΕΥΔΑΠ στην Ψυττάλεια ύψους 324.241.600 ευρώ που αφορά τη λειτουργία και συντήρηση του Κ.Ε.Λ. Ψυττάλειας, με επίσημο τίτλο «Λειτουργία και συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας (Κ.Ε.Λ.Ψ).Η διάρκεια της σύμβασης, η οποία υπόκειται σε παράταση, έχει οριστεί σε 60 μήνες.

Προηγούμενες συμβάσεις

Στις προηγούμενες 2 συμβάσεις του έργου που αφορά τη συντήρηση και λειτουργία του Κ.Ε.Λ. υπήρξε παρουσία της ΑΚΤΩΡ, θυγατρικής του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Πιο συγκεκριμένα, στον σχετικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, η ΑΚΤΩΡ εξασφάλισε το συμβόλαιο παρέχοντας έκπτωση 23% στο έργο των 220 εκατ. ευρώ το οποίο διεκδικούσαν επίσης οι όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ και INTRAKAT αλλά και μία εταιρεία ξένων συμφερόντων.

Αντίστοιχα τον Απρίλιο του 2009, το έργο είχε αναληφθεί από την Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ-ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ-Γ. & Κ. ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ, έναντι αντιτίμου περίπου 118 εκατ. ευρώ με αρχικό προϋπολογισμό του έργου 200 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ), είχε κατακυρωθεί δηλαδή με έκπτωση που κινήθηκε στο 41%.

Αποσύρεται ο Μπενίσης από τη θέση του δ/νοντος συμβούλου

Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ γνωστοποίησε με επιστολή του προς το προσωπικό της εταιρείας ο Γιάννης Μπενίσης.

Όπως αναφέρει, στις 26 Ιουνίου θα επιλεγούν τα νέα μέλη του Δ.Σ. και των οργάνων του και η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός της προεκλογικής περιόδου. «Η προεκλογική περίοδος είναι μια περίοδος ιδιαίτερης επικοινωνιακής φόρτισης, κατά την οποία όλες οι αποφάσεις και οι επιλογές χρησιμοποιούνται, από τη μία ή την άλλη πλευρά, για τους σκοπούς της πολιτικής διαμάχης, ενίοτε με αθέμιτο τρόπο».

«Έτσι, είναι πιθανόν, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, η ενδεχόμενη εκ νέου τοποθέτησή μου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου να μην αντιμετωπιστεί ως το αποτέλεσμα αντικειμενικής αξιολόγησης, αλλά να συσχετιστεί με την προσωπική μου ζωή και τις πολιτικές μου απόψεις», σχολιάζει αναφερόμενος και στην προσωπική  σχέση του με την απερχόμενη Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Τονίζει, επίσης, πως «παρότι η απόπειρα εργαλειοποίησης της τοποθέτησής μου, σε περίπτωση θετικής αξιολόγησής μου, θα πέσει στο κενό, η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπει να το παραβλέψω» και προσθέτει πως σε επιστολή του προς τον πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο του υπερταμείου «έθεσα υπόψη τους το ενδεχόμενο κακόβουλης επικοινωνιακής διαχείρισης, την παρούσα χρονική περίοδο, πιθανής εκ νέου τοποθέτησής μου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 08:23 - 20 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.