ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατηγική συμφωνία συνεργασίας ΕΥΑΘ ΑΕ & Ε.ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ ΑΕΒΕ

11:30 - 21 Μαϊ 2008 | ΥΔΡΕΥΣΗ
Στρατηγική συμφωνία για συνεργασία μεταξύ της ΕΥΑΘ Α.Ε. και της Ε. ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ Α.Ε.Β.Ε. στον τομέα της παραγωγής επιτραπέζιου εμφιαλωμένου νερού υπογράφηκε, κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ, τη Δευτέρα 19-5-2008. Μάλιστα, είχε προηγηθεί η υπογραφή Σύμβασης Εμπιστευτικότητας (NDA) στις 19-3-2008 και Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) στις 8-4-2008.
Η συμφωνία πλαισίου αρχών αφορά στην πραγματοποίηση από κοινού επένδυσης για την κατασκευή μονάδας εμφιάλωσης επιτραπέζιου νερού. Ειδικότερα, προβλέπεται η σύσταση κοινής εταιρείας στην οποία η ΕΥΑΘ Α.Ε. θα είναι κύριος μέτοχος ελέγχοντας ποσοστό 55%, θα διορίζει τέσσερα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο, μεταξύ αυτών και τον πρόεδρο, ενώ η Ε. ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ Α.Ε.Β.Ε. θα κατέχει ποσοστό 45%, θα διορίζει τα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ αυτών και τον διευθύνοντα σύμβουλο. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 5 εκατ. ευρώ ετησίως.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας αρχών, το επιχειρηματικό πλάνο και οι χρηματοοικονομικοί δείκτες που πρέπει να επιτυγχάνονται, θα είναι πάντοτε υπό την έγκριση της ΕΥΑΘ Α.Ε. Πρόκειται να ακολουθήσει η σύναψη δύο επιμέρους συμβάσεων: (α) συμφωνία μετόχων και (β) συμφωνία αποκλειστικής διάθεσης με την οποία η Ε. ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ Α.Ε.Β.Ε. θα αναλάβει την διάθεση των παραγόμενων προϊόντων.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω συμφωνία θα τεθεί προς έγκριση στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΥΑΘ Α.Ε. που είναι προγραμματισμένη για τις 27-6-2008.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.