ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα εμφιαλωμένα νερά εισέρχεται η ΕΥΑΘ

11:47 - 21 Μαϊ 2008 | ΥΔΡΕΥΣΗ
Στρατηγική συμφωνία για συνεργασία μεταξύ της ΕΥΑΘ και της Ε. ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ . στον τομέα της παραγωγής επιτραπέζιου εμφιαλωμένου νερού υπογράφηκε, κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ, τη Δευτέρα 19-5-2008.

Μάλιστα, είχε προηγηθεί η υπογραφή Σύμβασης Εμπιστευτικότητας (NDA) στις 19-3-2008 και Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) στις 8-4-2008.

Η συμφωνία πλαισίου αρχών αφορά στην πραγματοποίηση από κοινού επένδυσης για την κατασκευή μονάδας εμφιάλωσης επιτραπέζιου νερού. Ειδικότερα, προβλέπεται η σύσταση κοινής εταιρείας στην οποία η ΕΥΑΘ θα είναι κύριος μέτοχος ελέγχοντας ποσοστό 55%, θα διορίζει τέσσερα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο, μεταξύ αυτών και τον πρόεδρο, ενώ η Ε. ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ θα κατέχει ποσοστό 45%, θα διορίζει τα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ αυτών και τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αρχών, το επιχειρηματικό πλάνο και οι χρηματοοικονομικοί δείκτες που πρέπει να επιτυγχάνονται, θα είναι πάντοτε υπό την έγκριση της ΕΥΑΘ Πρόκειται να ακολουθήσει η σύναψη δύο επιμέρους συμβάσεων: (α) συμφωνία μετόχων και (β) συμφωνία αποκλειστικής διάθεσης με την οποία η Ε. ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ θα αναλάβει την διάθεση των παραγόμενων προϊόντων.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω συμφωνία θα τεθεί προς έγκριση στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΥΑΘ που είναι προγραμματισμένη για τις 27-6-2008.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.