ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βράβευση της adidas Hellas στα Waste and Recycling Awards 2017

12:21 - 19 Δεκ 2017 | ΕΝΔΥΣΗ
Βράβευση της adidas Hellas στα Waste and Recycling Awards 2017
Η adidas Hellas διακρίθηκε στα Waste and Recycling Awards και βραβεύτηκε νικήτρια στην κατηγορία “Recycling Clothes & Fabrics”. Τα Waste and Recycling Αwards που διοργανώνονται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από το Plant Management της Boussias Communications, έχουν ως στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις κορυφαίες πρακτικές που έχουν αναληφθεί και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στην ανακύκλωση και τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων, τη κοινωνική εταιρική ευθύνη στο τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και να τονίσουν τη σημαντικότητα των επενδύσεων σε τεχνολογικά καινοτόμες δράσεις διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης που εκτός από τον οικονομικό και κοινωνικό τομέα βοηθούν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Tο βραβείο εκ μέρους της adidas παρέλαβαν οι Χριστίνα Αλεξανδροπούλου, Facilities Manager, Southeast Europe και η Katherine Machler, Senior Director ISO & Green Company.

H adidas συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και πρωτοπορεί δημιουργώντας νέα προϊόντα και καινοτομίες που βασίζονται στην βιώσιμη ανάπτυξη. Η στρατηγική της adidas για βιωσιμότητα στοχεύει στην αξιοποίηση των πλαστικών απορριμμάτων για τη δημιουργία νέων υλικών, προκαλώντας τα καθιερωμένα με νέες επαναστατικές καινοτομίες.

Toν Απρίλιο του 2015 η adidas ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τo Parley for the Oceans, την περιβαλλοντική οργάνωση για την ευαισθητοποίηση, την ομορφιά και την ευθραυστότητα των ωκεανών, υλοποιώντας ολοκληρωμένες στρατηγικές για την προστασία τους. Το 2016, με κοινό όραμα και δέσμευση προς το περιβάλλον, και μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος Parley A.I.R Strategy, κατασκευάστηκαν από πλαστικά απόβλητα που συγκεντρώθηκαν από τις ακτές των Μαλδιβών, 7.000 ζευγάρια παπούτσια, οι εκδόσεις Parley του εμβληματικού UltraBOOST της adidas.

Το 2017, παραμένοντας πρωτοπόρος και φιλική προς το περιβάλλον, η adidas παρουσίασε τις προπονητικές φανέλες Parley από ανακυκλώσιμο πλαστικό που συλλέχθηκε από τους ωκεανούς, συνδυάζοντας τις κορυφαίες τεχνολογίες του brand με eco-innovative σχεδιασμό. H νέες φανέλες Parley φορέθηκαν από την Ρεάλ Μαδρίτης στον αγώνα με αντίπαλο την Σπόρτινγκ Χιχόν για το πρωτάθλημα Ισπανίας και έτσι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που χρησιμοποίησε αθλητικό υλικό αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά.

Δέσμευση της adidas είναι να κατασκευάσει μέσα στο επόμενο έτος συνολικά ένα εκατομμύριο ζευγάρια παπούτσια μετατρέποντας τα θαλάσσια πλαστικά απορρίμματα σε νήμα για την πλέξη των παπουτσιών.

Ακολουθώντας τη δέσμευση της προς το περιβάλλον, η adidas θα αξιοποιήσει 11 εκατ. πλαστικά μπουκάλια από τις ακτές όλου του κόσμου, μια πραγματικά πρωτοποριακή επένδυση της εταιρείας και των ανθρώπων της στην Ανακύκλωση.

Σε συνέχεια αυτών των ενεργειών και με στόχο να ενισχύσει τη βιώσιμη κατεύθυνσή της και να προβάλλει περισσότερο το «πράσινο» προφίλ της, η adidas αποφάσισε να αποσύρει πέρυσι όλες τις πλαστικές τσάντες από τα καταστήματα λιανικής της σε όλο τον κόσμο. Η κίνηση αυτή οδήγησε στην εξάλειψη περίπου 70 εκατ. τσαντών τον χρόνο και έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε 3.000 καταστήματα λιανικής της adidas. Με στόχο να συνεχίσει να συμβάλλει στην βιωσιμότητα του πλανήτη και παράλληλα να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, έχει θέσει σειρά στόχων βιωσιμότητας, όπως η μείωση χρήσης νερού και χαρτιού, και η υιοθέτηση βιώσιμου βαμβακιού.

Εκτιμώντας την διάκριση αυτή, η adidas Hellas δεσμεύεται να συνεχίσει να ακολουθεί πιστά το όραμά της, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα του πλανήτη, ενώ σκοπεύει να δώσει τέλος την μόλυνση από πλαστικό στους ωκεανούς,  συλλέγοντας και μετατρέποντας το πρόβλημα σε λύση και την απειλή σε υλικά για τη δημιουργία αθλητικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.